10 herfst decoratie ideeën die je zelf kan maken

Ik hou er ontzettend van om mijn huis te decoreren aan de hand van het seizoen. Nu de herfst voor de deur staat vind ik dan ook overal inspiratie om zelf herfst decoratie te maken voor in mijn huis. Het zelf maken van herfst decoratie vind ik erg leuk om te doen en daarnaast is het ook echt budgetproof. Je kunt namelijk ontzettend veel materialen van buiten halen waardoor je echt het herfstgevoel in huis kunt halen. Daarom een blog met 10 herfst decoratie ideeën die je zelf kunt maken!

1. Herfstkrans

Ik hou van herfstkransen aan de deur. Als ik een herfstkrans aan een deur zie, dan geeft mij dit gelijk een heel fijn gevoel. Je kunt natuurlijk altijd een herfstkrans in de winkel kopen maar vandaag gaan we er voor dat jij een herfstraks zelf kunt gaan maken! Een herfstkrans je versieren met van alles wat je buiten vind; bladeren, takken, eikeltjes en nog veel meer. Je kunt er echt alle kanten mee op.

Decoratieve Deurkrans Die Aan Leeuwklopper Hangt

2. Kaarsen decoreren

Als de dagen korter en donkerder worden, mogen de kaarsjes weer aan! Ik hou er van! Met herfstbladeren en andere vondsten kun je je kaarsen, waxinelichthouders en vazen decoreren zodat ze helemaal bij de herfst passen. Bind bijvoorbeeld met een natuurlijk touw wat bladeren om een kaars of zet eikeltjes in een glazen vaas en zet daarop een mooie robuuste kaars. Zo haal je de herfst helemaal in huis!

3. Een herfst entree bij de voordeur

Pompoenen en de herfst zijn voor mij echt aan elkaar verbonden. Ik vind het dan ook altijd geweldig als ik huizen zie die bij hun voordeur helemaal los zijn gegaan met pompoenen. Kijk dan naar deze foto, hier word je toch helemaal vrolijk van?

Pompoenen Op Trappen Voor Een Deur

4. Kastanjefiguurtjes

Met spulletjes die je in de in het bos tegenkomt, zoals kastanjes, en wat takjes kun je hele leuke figuurtjes knutselen. Ga op zoek naar kastanjes en neem een hele berg mee naar huis. Voor het knutselen van de figuurtjes heb je eigenlijk allen satéprikkers nodig. Zoek wat voorbeelden op internet, laat je inspireren en knutselen maar!

5. Een herfsttafel

Vroeger als kind vond ik het geweldig om een herfsttafel te maken. We gingen dan met onze ouders naar het bos en gingen op zoek naar spullen voor onze herfsttafel. Met een tas vol mooie bladeren, mos, kastanjes, eikeltjes, takken en nog veel meer kwamen we dan thuis. Op een tafel stond een dienblad en dat dienblad mochten we dan volleggen met alles wat we mee hadden genomen uit het bos. Op deze manier waren wij als kinderen weer heel wat uren zoet en hadden we heel lang plezier van onze eigen gemaakte herfsttafel.

Bovenaanzicht Van Een Boek En Een Kopje Thee, Omringd Met Een Assortiment Van Dingen Bovenop Een Houten Tafel

6. Pompoenen uithollen

Er is, naar mijn zeggen, in de herfst niets leukers dan pompoenen uithollen! Ga samen eerst gezellig op pad om de pompoenen uit te zoeken; bijvoorbeeld bij een pompoenboerderij. En daarna mag alle creativiteit er uit! Maak de mooiste pompoenen en zet ze op een mooie plek. En van het pulp dat je overhoudt kun je een heerlijke pompoensoep maken!

Een Moeder Een Pompoen Snijden Terwijl De Kinderen Kijken

7. Herfsttakken in een vaas

Dit is één van mijn favoriete herfst decoratie ideeën omdat het zo simpel en budgetproof is. Ik kom in de herfst vaak mooie takken tegen die dan geregeld mee gaan naar huis. Ik vind het erg mooi om verschillende takken, zonder bladeren, bij elkaar in een mooie hoge vaas te doen. Vaak voeg ik dan ook nog een tak met bijvoorbeeld rode besjes er aan toe zodat je echt het herfstgevoel naar binnen haalt.

8. Tafel in herfststijl

Heb je een gezellig etentje met vrienden staan? Dan hoef je echt niet in de winkel al je aankleding voor de tafel te kopen. Alles wat je buiten vindt, kun je gebruiken voor de aankleding van de tafel. Let er natuurlijk wel op dat je eerst alles schoonmaakt voordat je het op tafel legt.

Geassorteerde Gekookte Voedsel

9. Pompoenen in vaas

Pompoenen; de sfeermaker in jouw huis! Door een paar kleine pompoenen in een mooie hoge vaas te doen wordt dit echte een eye-catcher in jouw huis. Je kunt dan echt niet meer om de herfst heen!

10. Kaneelstokjes

Ik ben gek op kaneelstokjes en vindt de geur van kaneel echt bij de herfst horen. Met kaneelstokjes kun je bijvoorbeeld theelichtjes decoreren. Dit staat ontzettend gezellig en geeft ook een heerlijke herfstgeur. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om een kaneelstokje in warm water te zetten en dat als thee te drinken.

Citroenthee Die Op Theekopje Wordt Gediend

10 herfst decoratie ideeën die je zelf kan maken zonder daar veel geld aan kwijt te zijn!

Wist je dat de herfst ook een ideale maand is om te besparen. Met deze 5 tips kun je vandaag nog starten!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *