5 bespaartips voor de herfst

De zomer is helaas alweer voorbij en de herfst staat voor de deur. Hoewel ik een echt zomermens ben, vind ik de herfst ook wel wat hebben. De bomen die hun mooie goudgele/bruine kleur krijgen en de zon die ’s ochtends vroeg opkomt tussen de mist. De herfst maanden zijn ook zeker ideale maanden om te letten op je uitgaven. Daarom geef ik je graag 5 bespaartips voor de herfst!

1. Uitverkoop!

In de herfstmaanden, en zeker in september, is er vaak uitverkoop. I love it! De uitverkoop is een perfect moment om te besparen op je kledingbudget. Alle zomerkleding gaat vaak in de herfstmaanden in de uitverkoop dus je kunt mooie zomerkleding voor de volgende zomer voor een heel fijn prijsje aanschaffen.

2. Start alvast met inkopen voor Sinterklaas en/of Kerst

De zomerperiode zijn voor vele gezinnen vaak de duurste maanden. Maar vergeet niet de decembermaand met Sinterklaas en Kerst. Ook dit is een hele dure maand waar sommige mensen echt tegenop zien. Daarom de tip om in de herfstmaanden alvast te starten met de inkoop van cadeautjes. En dit kan natuurlijk ook al eerder. Doordat je de inkoop van de cadeautjes spreidt over meerdere maanden wordt de decembermaand opeens niet meer een hele dure maand. Dus zorg voor een spreiding zodat ook de decembermaand een financieel fijne maand blijft!

3. Verwarm ruimtes niet onnodig

Nu de ‘R’ in de maand is, wordt het ook steeds weer wat kouder en gaat de verwarming aan. Het is natuurlijk zonde om kamers te verwarmen waar niemand is. In huizen met centrale verwarmingen staan vaak radiatoren open die niet per se open hoeven te staan. Kijk daarom eens kritisch naar jouw kamers. Moeten echt alle kamers verwarmd zijn? Ik heb bijvoorbeeld op mijn werkkamer eigenlijk altijd de radiator dicht staan. Pas als ik daar ga zitten draai ik de radiator open.

4. Verzekeringen vergelijken

Ik vergelijk ieder jaar in september onze verzekeringen. Ik kijk hierbij naar de kosten maar natuurlijk ook naar de dekking en of dit nog bij ons aansluit. Is de verzekering duurder geworden? Dan kan het goed dat we ergens anders goedkoper uit zijn. Het is natuurlijk best een uitzoekwerkje maar op een regenachtige herfstdag is dit een ideaal klusje. En het leuke is, je ziet ook snel wat je hebt verdiend met een paar uurtjes vergelijken op een regenachtige herfstdag!

Een site die ik veel gebruik om te vergelijken is Pricewise.

5. Kinderspullen verkopen

Tijd voor een grote opruiming! Ik vind het heerlijk om bij een nieuw seizoen weer even lekker mijn huis opgeruimd te hebben. Dus ga een door het huis en bekijk welke spullen er niet mee worden gebruikt en die je zou kunnen verkopen. Begin oktober wordt de kinderbijslag gestart en dat is het ideale moment om speelgoed en kinderkleding te verkopen. Veel ouders zijn dan op zoek naar leuke koopjes en jij wilt graag verkopen dus één en één is twee. Jij verdient wat extra’s en iemand anders is ontzettend blij met jouw spullen.

5 bespaartips voor de herfst waar jij vandaag al mee aan de slag kunt gaan!

Naast het besparen in de herfst, is de herfst ook een ideale periode om er samen op uit te gaan. Er zijn vele leuke en betaalbare activiteiten die je kunt ondernemen tijdens de herfstvakantie.

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

De blog bevat affiliate links. Als jij via één van deze links iets aanschaft, krijg ik daarvoor een kleien vergoeding (daarmee help je mij enorm!). Uiteraard betaal jij niets extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *