Een budgetproof Pasen – 5 bespaartips

Bijna is het weer zover; Pasen. Tijdens Pasen worden de kruisiging en de wederopstanding van Jezus herdacht en gevierd. Daarnaast heb ik altijd het gevoeld dat de lente begint bij Pasen. Mede omdat de kleur geel echt verbonden is aan Pasen en natuurlijk ook aan het voorjaar. Maar net zoals bij alle andere feestdagen; krijgt ook de commerciële wereld steeds meer grip op Pasen. De paaseieren liggen alweer maanden in de schappen en ieder jaar bedenken ze weer nieuwe smaken. En als je door de supermarkt loopt; dan zie je overal haasvormige plakken kaas, boterhamworst of een gevulde stol. Best leuk; maar echt niet nodig. Overal is nu dus verleiding en voor je het weet zitten er weer dingen in je winkelwagen die je eigenlijk niet nodig hebt. Daarom is het tijd om 5 bespaartips voor Pasen met jou te delen!

1. Ga opzoek naar je eigen paastaak

Vorige week heb ik mijn paastaak opgezet; gewoon een mooie tak van buiten meegenomen die nu staat de pronken in mijn woonkamer. Je hoeft dus echt geen euro’s daaraan te besteden in de supermarkt. Ga een rondje wandelen en start je zoektocht naar een mooie tak. Natuurlijk wel het liefst van de krulhazelaar maar dat is echt niet perse nodig. Ik ben benieuwd naar jouw vondst!

2. Werk met een budget

Stel voor jezelf een budget op met Pasen. Van dat budget betaal je de boodschappen voor het paasontbijt, de brunch en het diner maar ook de aankleding. Door met een budget te werken weet je precies hoeveel je nog kun besteden en ben je minder gevoelig voor impuls aankopen.

3. Laat je niet verleiden in de supermarkt

Het paastontbijt is voor ons iets waar ik altijd graag mee uitpak; maar wat is er allemaal voor nodig? Het gaat er hierbij om dat je echt niet alles in de vorm van een haas of ei hoeft te kopen. Die producten zijn vaak een stuk duurder dan dat je gewone plakken kaas koopt. En die vorm? Nou die maakt echt helemaal niets uit voor de smaak hoor. Wees je dus bewust van de commerciële insteek en laat je niet verleiden!

4. Versier je eigen eieren

Eén van de leukste dingen om met je kinderen te doen; eieren versieren! Je hoeft hier echt niet hele versiersets voor te kopen. Laat je creativiteit op zijn beloop gaan en pak bijvoorbeeld een stiften. Maar ook gewoon een simpel schilderdoosje doet wonderen. Succes gegarandeerd!

Oh en koop hiervoor wel witte eieren. Wist je trouwens dat witte eieren ook goedkoper zijn dat bruine eieren? Dus nog een extra bespaartip voor je!

5. Ga eens op stalletjes jacht

In de omgeving waar ik vandaan kom vind je overal stalletjes langs de weg. Voor Pasen is het ook het ultieme moment om op stalletjesjacht te gaan. Zo haal ik er geregeld een mooie bos tulpen; een goede prijs en ik steun er de lokale boeren mee. En zeg nou zelf? Zijn tulpen niet het ultieme voorjaarsgevoel? Ook ga ik geregeld naar stalletjes voor lekkere soorten jam en bijzondere kaasjes.

Ga dit jaar voor een betaalbare Pasen met deze bespaartips!

Deze blog gaat over een betaalbare Pasen maar op mijn blog kun je nog veel meer bespaartips vinden. Check snel de categorie besparen en laat je inspireren!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

5 bespaartips voor Pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *