5 leuke en betaalbare activiteiten met kinderen tijdens de herfstvakantie

Misschien denk je nu herfstvakantie? De zomervakantie is pas net afgelopen. Dat klopt maar voor je het weet komt de herfstvakantie er alweer aan! En tijdens de herfstvakantie wil je natuurlijk ook weer leuke activiteiten ondernemen met jouw kinderen (of kind). Maar wat zij nou leuke activiteiten die niet te duur zijn? Ik heb 5 tips voor jou met leuke activiteiten die jij deze herfstvakantie samen met jouw kinderen (of kind) kunt gaan doen!

1. Herfstknutsels maken

Knutselen! De herfst is het ideale seizoen om, met spullen uit de natuur, lekker te gaan knutselen. Ga eerst gezellig samen op pad om materialen te vinden die jullie kunnen gebruiken. Ga lekker naar het park of het bos en laat je creativiteit de vrije loop. En vergeet ook niet te genieten van de natuur. Alle materialen verzameld? Dan op naar huis en samen lekker aan de slag. Maak bijvoorbeeld een spinnenweb van een kastanje, satéprikkers en wol of maak van bladeren mooie dieren. Meer inspiratie? Ik heb een bord gecreëerd op Pinterest met leuke knutselideetjes op jouw te inspireren.

2. Bakken

Ik ben zelf een ontzettende fan van bakken. Ik vind het heerlijk om uren in de keuken te staan en de mooiste creaties tevoorschijn te toveren. Vaak bak ik in de herfst en winter het meeste. Ik vind het namelijk heerlijk om dan ’s avonds met een kop thee, kaarsjes aan, dekentje erbij een heerlijk vers stuk taart of cake te eten. Herkenbaar? Samen bakken is dan ook een ideale activiteit om samen tijdens de herfstvakantie te doen. Het hoeven natuurlijk niet de meest ingewikkelde creaties te zijn dus leg de lat niet te hoog 😉 Het gaat er om dat je samen met je kind(eren) geniet. Laat het lekker een bende worden, laat ook hier weer de creativiteit van je kinderen de vrije loop en zet muziek op!

3. Naar het bos

De herfst en haar prachtige kleuren; in het bos weet je soms niet waar je moet kijken. Ik vind het bos in de herfst altijd zo ontzettend mooi. De zonnestralen door de bomen, de gouden bladeren aan de bomen en de geur van douw. Ik heb er nu al in in! Ga lekker samen naar het bos en ontdek de natuur. In sommige bossen heb je ook leuke speur- of wandeltochten voor kinderen zodat jullie gezamenlijk op een missie gaan. Wat ook leuk is om te doen is om je kind(eren) van te voren aan te geven dat ze in het bos naar bepaalde voorwerpen moeten gaan zoeken in het bos. Geef de kind(eren) allemaal een tasje mee zodat zij hun gevonden voorwerpen mee kunnen nemen naar huis. En dan kun je eventueel de volgende dag gezellig aan de slag met tip 1: herfst knutselen!

4. Bezoek een pompoenboerderij

De herfst is het seizoen van de pompoenen. Hoe leuk is het dan ook om een pompoenboerderij te bezoeken? Ik zeg doen! In Nederland vind je diverse pompoenboerderijen welke leuk zijn om te bezoeken. Bij sommige hiervan worden ook rondom Halloween leuke activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld pompoenen uithollen, zelf pompoenen rapen etc.

5. Spelletjesmiddag

Een regenachtige dag? Haal de spelletjes uit de kast! Het is tijd voor een spelletjesmiddag. Dit kunnen bordspellen zijn maar ook game. Zet lekkere hapjes op tafel en laat de spelletjesmiddag maar beginnen!

5 x leuke activiteiten om te doen met kinderen tijdens de herfstvakantie!

Er zijn natuurlijk nog véél meer leuke activiteiten die je zou kunnen doen tijdens de herfstvakantie, maar met deze 5 tips weet ik zeker dat je een budgetvriendelijke en fijne herfstvakantie tegemoet gaat!

Meer bespaartips? Check onze andere blogs!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Wat zijn leuke en betaalbare activiteiten voor kinderen tijdens de herfstvakantie? Ik geef je 5 tips voor herfstvakantie activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *