8 gouden boodschappen tips om te besparen

Boodschappen doen; niet mijn favoriete klusje. Hoe zit dat bij jou? De boodschappen zijn vaak een pijnpunt in vele huishoudens. En zo ook bij mij. Als ik mijn vriend boodschappen laat doen, dan komt hij alleen maar thuis met A-merk producten en is het boodschappenbudget geplunderd. Het geld vliegt in de supermarkt uit zijn portemonnee terwijl ik altijd voorbereid op pad wil zodat we binnen het budget blijven. Besparen op boodschappen is soms echt een uitdaging. Herkenbaar? 😉

Maar ondanks alle voorbereiding vliegt het geld in de supermarkt toch uit onze portemonnee. Dat kan minder, echt waar. Ik geef je 8 tips om minder uit te geven bij de supermarkt, zonder dat je minder lekker gaat eten.

1. Ga één keer per week naar de supermarkt

Tijdens deze ene keer haal je de weekboodschappen. Eventueel kun je halverwege de week nog een keer naar de supermarkt gaan voor groente en fruit. Dit is echt de allerbeste tip om te besparen op je boodschappen. Dus doe je dit nog niet? Start hier dan vandaag mee!

2. Plan je maaltijden

Ik heb een ontzettend handige en gratis maaltijdplanner. Door je maaltijden te plannen ben je minder beïnvloedbaar voor impuls aankopen. De maaltijdplanner download je hier!

3. Maak een boodschappenlijstje

Door met een boodschappenlijstje op pad te gaan, haal jij gericht jouw boodschappen. Supermarkten zijn zo ingericht dat ze proberen om jou impulsaankopen te laten doen maar met jouw boodschappenlijstje op zak zijn er geen impulsaankopen meer voor jou! Wedden dat je hiermee zeker gaat besparen op je boodschappen?

4. Ga alleen boodschappen doen

Dat klinkt heel makkelijk maar met hoe meer mensen je boodschappen doet; hoe sneller er van alles in je boodschappenkar beland. Dus laat je kinderen thuis en maak er een uitje voor jezelf van 😉

5. A-merken zijn niet altijd nodig

Het verschil tussen een A-merk of een huismerk is in smaak vaak maar heel klein terwijl we het in onze portemonnee heel snel merken. Dus al die A-merken hoeven echt niet altijd. Dus vriendlief als je meeleest, knoop dit heel goed in je oren!

6. Werk met een budget

Stel een budget op voor jouw boodschappen. Door met een budget te werken hou je meer grip op je uitgaven en ook dat zorgt voor minder impulsaankopen. Het werken met een budget is de sleutel tot succes om te besparen op je boodschappen.

7. Check je bon

Heb je de korting waar je recht op had wel gekregen? Hoe vaak ik wel niet terug moet naar de servicedesk om geld terug te vragen… En ook hierbij geldt iedere euro is er één. Dus schroom niet en loop naar die servicedesk om daar waar jij recht op had ook echt te krijgen! 

8. Check de aanbiedingen maar houd grip en laat je niet gek maken

Krijg je bij een supermarkt een tweede product gratis? Dan is dat een top aanbieding. Maar wel alleen als het om producten gaat die je toch al nodig had of veel gebruikt. Extra kopen omdat het in de aanbieding is, maakt je boodschappen alleen maar duurder.

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

8 gouden boodschappen tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *