Koopzegels: super slim sparen met hoge rente

Koopzegels. Ik wist nooit zo goed wat ik daar nou van vond. Daarom ben ik er de afgelopen weken in gaan verdiepen. Tot voor kort als er bij de supermarkt werd gevraagd “Spaart u nog koopzegels?” was mijn antwoord altijd resoluut ‘Nee’. En ik kan je nu alvast verklappen dat ik ze nu dus wel spaar. Waarom? Dat vertel ik je in deze blog!

Wat zijn koopzegels?

Koopzegels is een spaaractie. Het zijn zegels die je koopt bij het boodschappen doen en later weer in kunt wisselen voor geld met een hoger rendement dan op je spaarrekening. Eigenlijk kan je koopzegels dus zien als een extra spaarpotje.

Hoe werkt het precies?

Neem nu bijvoorbeeld de Vomar Voordeelmarkt. Bij elke 10 cent die je besteed kun je spaarpunten van 1 cent kopen. Heb je bijvoorbeeld voor 100 euro boodschappen gedaan, dan mag je daar 1000 punten bij kopen. Er komen dan dus 1000 x 1 cent = 10 euro aan punten bij. Dat betekent dan dat je 110 euro afrekent waarvan er 10 euro op je ‘Klant-is-Koning’ kaart komt te staan. Vomar geeft jou op het gespaarde bedrag 6% rente. En dat is een hele hoge rente! De gemiddelde spaarrente op een spaarrekening is nu 0,50%. Dus ik zou zeggen; tel uit je winst!

Naast de Vomar Voordeelmarkt zijn er nog verschillende andere supermarktketens waar je koopzegels kunt sparen, namelijk Albert Heijn, Coop, Jumbo, Plus en Hoogvliet.

Meer weten over koopzegels? Lees dan snel deze blog: ‘Koopzegels: bij welke supermarkt het meeste rendement?’

Koopzegels voor een extra spaarpotje

Ik ben dus echt fan geworden van het sparen van koopzegels. Waar ik eerst dacht dat het ‘ouderwets’ was is mijn conclusie nu dat het gewoon harstikke slim is. Je stopt er namelijk geld in en krijgt er gegarandeerd meer geld uit. Niets ‘ouderwets’ aan! Daarnaast vind ik het super fijn dat ik door middel van de koopzegels ongemerkt extra spaar. Mijn boodschappen worden niet perse honderden euro’s duurder en ik sta echt niet iedere dag stil bij dit extra spaarpotje. De koopzegels zijn dus echt een heel fijn extra spaarpotje!

Eigenlijk ben je dus een dief van je eigen portemonnee als je geen koopzegels spaart.

Ik ben dus meteen gestart en ben ontzettend enthousiast! Doe je mee?

Meer inspiratie om te besparen op je boodschappen? Check dan snel deze blog!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Koopzegels: super slim sparen met hoge rentes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *