5 tips voor jouw belastingaangifte

De belastingaangifte: veel mensen zien op tegen dit jaarlijkse ‘moetje’ en ik moet je eerlijk bekennen dat ik het ook niet het leukste klusje vindt om te doen. Maar toch ga ik er ieder jaar goed voor zitten en neem ik alles rustig door. In deze blog geef ik jou 5 tips voor jouw belastingaangifte. Tips die het iets gemakkelijker gaan maken maar helaas, ik kan het niet leuker maken dan dat het is 😉

1. Controleer je gegevens

Ik hoor vaak dat mensen de vooraf ingevulde gegevens niet controleren. Ik wil je bij deze op het hart drukken dat het echt ontzettend belangrijk is om dit goed te controleren. Eén foutje kan je zomaar veel geld kosten en dat is echt zonde. Dus let goed op en wees secuur. Tijd om dus echt je gegevens te controleren!

2. Pak je belastingaangifte van vorig jaar erbij

Ik pak altijd de belastingaangifte van vorig jaar erbij. Zo kun je goed zien wat je vorig jaar hebt ingevuld en kun je vergelijken of er iets aan de situatie veranderd is. Heb je de ingevulde gegevens van vorig jaar niet? Save of print je belastingaangifte van dit jaar dan uit zodat je volgend jaar een streepje voor hebt!

3. Neem de tijd

Ga niet denken dat je het even snel gaat invullen. Neem echt even de tijd en ga er voor zitten. Het beste is om het ook nog eens door iemand anders te laten controleren. Zo vul ik het samen met mijn vriend in en controleert hij altijd wat ik heb ingevuld en ik bij hem. Zo kunnen we elkaar scherp houden.

4. Wees voorbereid

Heb de gegevens die nodig zijn bij de hand. Denk hierbij aan je jaaropgaves, WOZ waarde van je huis, hypotheekakte etc. Ga niet pas op zoek naar die papieren als je de belastingaangifte al aan het invullen bent, want dat gaat alleen maar voor afleiding en onrust zorgen.

5. Ga goed na of er afgelopen jaar grote veranderingen zijn geweest

Grote veranderingen in jouw situatie zorgen vaak voor wat extra ‘rompslomp’ bij de belastingaangifte. Ik noem het hier ‘rompslomp’ omdat het betekent dat je goed moet opletten met wat je invoert. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van je eerste huis en het afsluiten van een hypotheek. Dit zijn situaties waarbij je echt geconcentreerd en goed voorbereid je gegevens dient in te vullen zodat je het juiste bedrag terugkrijgt.

Met deze 5 tips kun jij je belastingaangifte doen!

Meer inspiratie over jouw financiën? Check deze blogs!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

5 tips voor jouw belastingaangifte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *