Aan de slag met jouw money goals!

Money goals; I love them! Ik werk al jaren met money goals. Het nieuwe jaar is begonnen dus de ideale tijd om jouw money goals voor 2023 op te stellen. De tijd vliegt en daarom is het goed om even stil te staan bij jouw money goals en hoe jij deze dit jaar kan bereiken. Door daar stil bij te staan en jouw money goals echt concreet te maken, wordt het makkelijker om deze goals ook echt te behalen!

Wat zijn money goals?

Money goals zijn financiële doelen die jij wilt behalen. Dit kan letterlijk van alles zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aflossen van schulden, het aanvullen van je spaarrekening, sparen voor een auto etc.

De verschillende categorieën

Jouw money goals kun je opdelen in drie categorieën, namelijk korte termijn, middellange termijn en lange termijn. Money goals voor het korte termijn zijn doelen die je  realistisch gezien binnen 12 maanden kunt behalen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het sparen van een bepaald bedrag. Money goals voor de middellange termijn zijn doelstellingen die je binnen 1 tot 3 jaar wilt behalen en het lange termijn zijn doelstellingen die je binnen meer dan 3 jaar wilt behalen.

Jouw money goals voor 2023

Het is belangrijk dat je voor jouw money goals echt de tijd neemt en er goed over nadenkt. Welke dingen wil jij op financieel gebied echt bereiken? Welke stappen dien je daar voor te zetten? Is het realistisch? Etc. Als je de tijd neemt om echt na te denken over de money goals die je wilt bereiken en een concreet plan maakt om daar te komen, is de kans veel groter dat je ze zult bereiken.

Door jouw money goals helder te hebben creëer jij voor jezelf een duidelijke richtlijn hoe jij met jouw geld om gaat en wordt het ook heel leuk om naar jouw money goals toe te werken! Want zeg nou zelf, hoe gaaf is het als jij het bedrag dat je begin van het jaar hebt vastgesteld, dit jaar behaald?

Het aller belangrijkste van de money goals is dat je ze noteert. Jouw money goals zijn jouw gids als het gaat om jouw financiën. Als je ze nu in je hoofd bedenkt en niet noteert, dan weet jij in juli echt niet meer wat jouw money goals ook alweer precies waren. Dus pak pen en papier erbij en denk goed na over wat jouw money goals worden. Heb je ze helder? Maak er dan een mooie poster van en hang ze op waar je ze dagelijks kan zien bijvoorbeeld in je kledingkast, in de toilet enz. Zo kun jij dagelijks werken aan je money goals.

Ideeën voor jouw money goals

Vind je het lastig? Hier wat ideeën zodat ik je hopelijk een beetje op weg kan helpen:

 • Een noodbuffer hebben van €………….
  • Hoe ga ik dat bereiken? Door maandelijks en bedrag van € ……… te sparen en over te boeken naar de spaarrekening.
 • Een maandelijks boodschappenbudget van € ……….
 • Een bedrag van € ………. besteden aan scholing/zelfontwikkeling
 • Een bedrag van € ………. sparen voor een auto (middellang termijn)
  • Hoe ga ik dat bereiken? Door maandelijks en bedrag van € ……… te sparen en over te boeken naar de spaarrekening.
 • Een bedrag van € ………. sparen voor een uitbouw van het huis (middellang of lang termijn)
 • Het volgen van de Time to Budget Academy om meer grip en inzicht te krijgen op mijn financiën
 • Etc.

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *