Van cijfervrees naar passie

En dat gun ik jou ook!

Gediplomeerd budgetcoach

Ik heb een passie voor cijfers en heb van cijfers iets leuks kunnen maken. Maar dat ging niet zomaar. Ik heb namelijk jarenlang problemen gehad met cijfers en daardoor creëerde ik een echte cijfervrees. Vroeg iemand mij iets om uit te rekenen? Dan sloeg ik dicht. Kreeg ik een vraag over mijn financiën? Dan zei ik maar wat.

En toen kwam opeens de dag dat ik heel duidelijk voelde dat ik de eigen touwtjes in handen moest nemen. Ik wil een financieel onafhankelijke vrouw zijn en dat betekent dat ik aan de slag moet gaan met mijn cijfers. Ik wil niet afhankelijk zijn van anderen en ik wil gewoon weten hoe ik ervoor sta en aan de slag kunnen gaan met het verwezenlijken van mijn dromen.

Dat betekende dat ik mijn angst moest overwinnen. Weg met die cijfervrees! Ik startte met een simpel Excel-bestand waarin ik al mijn inkomsten en uitgaven in bijhield. Zo werd ik mij steeds bewust van mijn eigen financiën. Ik zette de volgende de stappen door te starten met budgetteren en te werken met financiële doelen. Ik merkte dat ik er steeds meer plezier in kreeg. Ik ging boeken lezen over financiën, volgende veel webinars, struinde het internet af naar meer informatie en werd steeds enthousiaster. Ik wist alles over mijn financiën, er waren geen geheimen en wow wat voelt dat goed! Ik ervaarde financiële rust en toen wist ik het zeker; dit wil ik iedereen laten voelen!

Met veel enthousiasme en plezier heb ik een opleiding tot Budgetcoach gevolgd. Tijdens de opleiding bloeide ik helemaal op. Zoveel nieuwe kennis opdoen in combinatie met financiën; wat een gouden combinatie voor mij. De ideeën voor Finanshe kwamen tot leven en mijn gevoel werd steeds sterker. Op naar financiële rust voor iedereen!

Want ik weet inmiddels dat iedereen financiële rust kan ervaren. Dus ook jij. Het maakt niet uit waar jij nu staat. Het feit dat jij aan de slag wilt gaan met jouw financiën; betekent dat jij dit kan. Zolang jij de wil en drive hebt om de baas te zijn van jouw financiën, is alles mogelijk!

Budgetcoach

"Niks is te gek wat je wilt delen, alles kan en mag.
En het voelt vooral heel vertrouwd met Mandy."

Manou Hendriks

Ik ben opgegroeid in een hecht gezin waar ons al jong werd geleerd dat je moet werken voor je geld. Als je wat wilt, dan moet je daar voor werken. Mijn eerste ‘baantje’ was een krantenwijk. Jaren heb ik dat gedaan en maakte ik kennis met het verdienen van je eigen geld. Ik ging sparen, kocht dat wat ik graag wilde en kreeg andere bijbaantjes. Mijn inkomen werd hoger, spaarde een mooi bedrag en kon mijn eerste auto kopen. Daarnaast bleef ik leuke dingen doen en maakte ik mooie reizen. Ik ontdekte de wereld en mijzelf; maar er was één keerzijde: de cijfervrees. Ik had onvoldoende inzicht in mijn financiën, keerde mij tegen alles wat met cijfers te maken had en dat zorgde voor een grote innerlijke strijd.

Al vanaf de basisschool kreeg ik extra bijles in rekenen. Al die cijfers en leestekens op één blaadje zorgde altijd voor kortsluiting in mijn hoofd. Ik zag de verbanden gewoon niet en de ene na de andere rekentoets werd een strijd. Op de middelbare school bleef de bijles doorgaan. De materie werd steeds lastiger en ik maakte het mijzelf absoluut niet makkelijk door ook nog eens een keuze pakket vol exacte vakken te kiezen. Ik legde de lat hoog voor mijzelf. Ik was altijd in de zenuwen voor een tentamen en zo creëerde ik een grote aversie tegen cijfers. 

Ik probeerde mij er altijd te verschuilen door te zeggen dat ‘cijfers gewoon niet zo mijn ding zijn’. En toen was daar het moment dat het voor mij heel duidelijk werd dat ik de cijfers nodig had om een sterke onafhankelijke vrouw te zijn. Ik wil de baas zijn en blijven over mijn eigen geldstromen. Mijn beslissing stond vast, ik zou de uitdaging aangaan met de cijfers.

Maar waar begin je dan? Ik begon mijn inkomsten en uitgaven bij te houden in Excelsheets. Ik werd mij steeds meer bewuster van mijn eigen financiën en startte met budgetteren. Ik had voor mijzelf een overzicht gecreëerd en wist precies hoe ik er financieel voor stond. Op dat moment ervaarde ik voor de eerste keer financiële rust.

In 2017 kocht ik, alleen, mijn eerste huis (wel met hypotheek hoor ;-)) Zo trots als een pauw was en ben ik daar op. Ik had een mooi bedrag gespaard doordat ik mijzelf zoveel inzichten had gegeven in mijn eigen financiën. Met dit gespaarde bedrag kon ik mijn huis helemaal inrichten naar mijn eigen smaak. Ik voelde mij steeds sterker. Ik werd een vrouw die precies weet hoe haar geldstromen zijn. Een ambitieuze vrouw die overzicht en inzicht heeft op en in haar financiën, zelfstandig een eigen huis heeft gekocht, een goed inkomen, een goed gevulde spaarpot, de mogelijkheid om mooie reizen te maken en bovenal zonder financiële zorgen kunnen genieten van mijn leven. En wat voelt dat goed!

If you can dream it, you can do it!

En dat gevoel; het gevoel van financiële rust, het gevoel van kunnen genieten van het leven werd steeds sterker. Steeds vaker dacht ik na over het feit dat als ik dit kon behalen, zoveel mensen die nog meer zouden kunnen behalen. Ik ging mij nog meer verdiepen in persoonlijke financiën. Ik las vele boeken (‘You are a badass in making money’ van Jen Sincero is een echte aanrader!) volgde verschillende cursussen en heb uiteindelijk besloten om de opleiding tot Budgetcoach te volgen. Met veel plezier en passie heb ik deze opleiding met goed gevolg kunnen afronden en mag ik mijzelf gediplomeerd Budgetcoach noemen!

Tijdens het volgen van mijn opleiding tot Budgetcoach werd het voor mij steeds duidelijker wat ik hiermee wilde gaan doen. Ik wil andere mensen helpen om meer overzicht te krijgen in hun financiën zodat zij financiële rust kunnen ervaren. Ook wil ik laten inzien dat financiën, en dus ook cijfers, leuk zijn. Tijdens mijn vooronderzoek kwam ik erachter dat ik absoluut niet de enige ben die een aversie had voor cijfers. We worden niet ‘financieel opgevoed’. We krijgen geen les ‘financiën’ op de basisschool of middelbare school. En als we 18 worden; dan zijn we ineens ‘volwassen’ en komt er financieel gezien van alles op ons af. Eén grote rollercoaster terwijl dat echt niet nodig is..

Tijd voor verandering! Tijd om te laten zien dat iedereen financiële rust kan bereiken en dat cijfers echt niet zo erg zijn als dat ze lijken 😊

En daarom ben ik gaan ondernemen. Ik wil mijn kennis en passie graag met jou delen. Ik wil jou enthousiast maken over jouw financiën. Ik wil je laten zien dat ook jij financiële rust kunt creëren.

Mijn visie...

Mijn coaching trajecten zijn maatwerk. Iedere coaching ziet er anders uit en is persoonlijk op jouw vraag gemaakt. Waarom? Omdat financiën een heel persoonlijk onderwerp zijn. Er is geen one-size-fits-all manier voor iedereen. Financiën zijn per persoon zo verschillend en daarom vind ik het heel belangrijk om maatwerk aan te kunnen bieden.

In de coaching kijk ik naar wat er bij jou en jouw situatie past en daarmee gaan we aan de slag.

Dat betekent dat je daardoor in een korte tijd mooie stappen kunt gaan zetten.

Daarnaast werk ik met mijn eigen methode; de Finanshe methode. Deze methode is de rode draad in mijn coaching trajecten. Deze methode zorgt voor verdieping in jouw financiën waarmee jij gegarandeerd successen behaald!

Benieuwd naar hoe ik je verder kan helpen?

Klik op op de onderstaande knop om meer te lezen over hoe ik je verder kan helpen.

Leuke weetjes over mij

  • Ik ben gek op reizen en nieuwe avonturen sparen. Op ontdekking gaan geeft mij altijd veel nieuwe energie en inspiratie. In oktober 2016 heb ik een onvergetelijke rondreis door Afrika gemaakt en heeft Afrika mijn hart gestolen. Ik hoop dan ook ooit weer terug te kunnen naar dit bijzondere en inspirerende continent. 
  • Ik heb door mijn hele huis notitieblokjes liggen. Notitieblokjes, I love them! Een tijdje heb ik geprobeerd het allemaal in mijn telefoon te noteren maar nee, geef mij maar lekker het ouderwetse notitieblokje waar ik al mijn hersenspinsels kan opschrijven. Vooral het notitieblokje op mijn nachtkasje is onmisbaar in mijn leven.
  • Ik ben nogal een flapuit. Ik zeg eerlijk waar het op staat en flap alles wat er in mij op komt uit. Niet altijd even handig maar dat is wie ik ben. Eerlijk en oprecht zijn is ontzettend belangrijk voor mij.
  • Koken is mijn lust en mijn leven. Ik ben gek op heerlijk eten en ben dan ook een echte bourgondiër. Oh en onder eten versta ik ‘warm eten’. Ontbijt en lunch zijn zo niet mijn ding maar voor alles wat warm is kun je mij ‘s nachts wakker maken!
  • Ik heb een kat, Luca, mijn beste maatje, al kan ik haar soms ook echt achter het behang plakken. Luca zie je ook regelmatig voorbijkomen op mijn Instagram of Facebook.