Automatisch beleggen bij Brand New Day

Denk jij weleens aan beleggen? Tot een paar jaar terug was het een ver van mijn bedshow. Ik had bij beleggen echt een vooroordeel. Ik dacht aan oude mannen in pak die er veel geld mee konden winnen of verliezen en had nooit bedacht dat het iets voor mij zou zijn. Maar het tegendeel heeft zich nu bewezen; ik ben namelijk fan geworden van automatisch beleggen!

Je potjes op orde

Het allerbelangrijkste is dat je jouw potjes op orde hebt. Hiermee bedoel ik dat het belangrijk is dat jouw financiën op orde zijn en dat je belegt met geld dat je kunt missen. Waarom? Omdat beleggen een risico met zich meebrengt en voor de lange termijn is. En lange termijn betekent zeker minimaal 10 jaar. Dus je moet niet gaan beleggen met geld dat je nog nodig hebt om een nieuwe wasmachine te kopen, mocht die stuk gaan. Of om een lekkage in je huis te repareren. Dus ga eerst goed bij jezelf na of jij het geld kunt missen voordat je de beslissing niet of je kan gaan beleggen. 

Je inleg bepalen

Ik zie vaak dat mensen zomaar een getal uit de lucht grijpen. Of het nu om sparen, besparen, beleggen etc. gaat. We zijn vaak erg gevoelig voor getallen die we ergens vinden op een website of laten ons beïnvloeden door onze naasten. Maar juist hier kan jij het verschil gaan maken. Door inzicht te gaan krijgen in je financiën kan jij precies gaan bekijken hoeveel jij zou kunnen beleggen. Ga er dus goed voor zitten om een duidelijk overzicht te maken van je inkomsten en uitgaven. In mijn online cursus Time to Budget Academy geef ik jou alle handvatten en een compleet Excel overzicht om dit te realiseren. Ook kun je even een kijkje nemen op de beleggingstool van Brand New Day.

Automatisch beleggen

Nadat je een duidelijk overzicht in jouw financiën hebt gemaakt kun je beleggen als een vaste uitgaven zien; mits je natuurlijk het geld kunt missen. Door het als een vaste uitgaven te zien ben je minder snel geneigd om het geld toch niet te gaan beleggen. Brand New Day maakt beleggen makkelijk en toegankelijk voor iedereen door het geheel automatisch te maken. Bij Brand New Day beleg je niet in één enkel aandeel, maar in indexfondsen. Met zo’n fonds beleg je automatisch in een mandje vol met honderden aandelen. Je hoeft dus zelf niet van alles uit te zoeken over aandelen, ETF’s, rendement etc. want Brand New Day heeft dit al allemaal voor je gedaan. Klinkt goed he?

Hoeveel risico wil je nemen?

Hoeveel risico jij wilt nemen met jouw geld is altijd jouw eigen keuze. Want beleggen is natuurlijk risicovoller dan sparen. Je investeert jouw geld namelijk in bedrijven en als er iets met die bedrijven misgaat, of de beurs daalt, dan kan jouw geld minder waard worden. Daarom is het verstandig om naast aandelen ook te beleggen in obligaties En nu hoor ik je denken; wat zij nu weer obligaties? Een obligatie is een lening aan een bedrijf of aan de overheid. Doordat een lening gewoon een vast rentepercentage heeft wat terugbetaald moet worden, loop je met obligaties minder risico dan met aandelen. De beurskoers heeft er namelijk een veel mindere invloed op. En Brand New Day biedt naast aandelen dus ook obligaties aan!

Als je start met beleggen bij Brand New Day kun je kiezen welke modelportefeuille wilt hebben. Je hebt daarin de volgende keuzes:

  • Zeer offensief
  • Offensief
  • Neutraal
  • Defensief
  • Zeer defensief

Hoe meer risico je neemt, en dus offensiever gaat beleggen, hoe hoger jouw potentiële rendement is. Maar daarmee kan het natuurlijk ook gebeuren dat de waarde van jouw beleggingen harder daalt. Het is namelijk een wisselwerking.

Wanneer je belegt voor de lange termijn en het geld tientallen jaren niet nodig hebt, wordt er vaak gekozen voor een meer offensief profiel. Je hebt dan namelijk nog lang de tijd om eventuele verliezen goed te maken. Maar weet jij al dat je het geld op relatief korte termijn wilt gaan gebruiken? Dan is het soms beter om een defensievere keuze te maken en minder risico te nemen of zelfs te gaan sparen.

Denk daarom goed na welke strategie het beste bij je past en waar jij je het beste bij voelt. En mocht je het echt niet zeker weten kan je altijd een gratis balafspraak inplannen bij Brand New Day of nog even verder lezen over beleggen.

Wat levert beleggen bij Brand New Day op?

Dat is een hele logische vraag. Want je wilt natuurlijk wel dat jouw beleggingen meer waard gaan worden dan dat je jouw geld gewoon op je spaarrekening laat staan. Dus het rendement, het percentage wat de beleggingen meer waard worden, is een belangrijke factor bij het kiezen voor een beleggingspartij.

ProfielGemiddeld jaarrendement
Zeer offensief6,99 %
Offensief5,59 %
Neutraal4,37 %
Defensief3,09 %
Zeer defensief1,74 %

Gemiddeld rendement na aftrek van kosten vanaf 2010

Starten bij Brand New Day

Wil jij ook een start maken met beleggen bij Brand New Day? Lees je dan echt goed in op de website van Brand New Day zelf en kijk of jij maandelijks beleggen kan zien als een vaste last. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is namelijk jouw geld en jij bepaald wat het beste is!

De links naar Brand New Day zijn affiliate links. Als jij via één van deze links een account opent, krijg ik daarvoor een klein bedrag (daarmee help je mij enorm!).

Disclaimer: Finanshe is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de (tegenvallende) resultaten behaald met enige vorm van investeren. Beleggen breng risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *