Beleggen bij Brand New Day

Beleggen; tot een paar jaar terug dacht ik dat dit niets voor mij was. Ik had het stereotype ‘stoffige oudere mannen die iedere dag naar de fluctuaties op de beurs keken’ in mijn hoofd waardoor beleggen een ver van mijn bedshow was. Ja, was want nu weet ik dat beleggen helemaal niet samen gaat met zo’n stereotype.

FIRE

De term FIRE is hot! Overal hoor je FIRE en iedereen wil FIRE worden. Maar wat is FIRE ook alweer precies? FIRE staat voor Financial Independence, Retire Early. Voor mij staat FIRE voor mijn financiële onafhankelijkheid als vrouw. Ik wil zelfstandig mijn eigen boontjes kunnen doppen. Ik ben nu een aantal jaren bezig met mijn FIRE reis en het is een hele ontdekkingsreis! Zo ben ik natuurlijk Finanshe aan het opzetten, ben ik gestart met beleggen en ik heb mijn eerste huis gekocht. Ik heb financiële rust gevonden en bouw nu steeds verder om mijn droom, FIRE, te kunnen behalen!

Waarom beleggen?

Op dit moment zijn er ontzettend lage rentes in Nederland. Doordat de rente op een spaarrekening bijna nul is, willen steeds meer mensen de stap maken van sparen naar beleggen. Bovendien wordt door inflatie je spaargeld steeds iets minder waard. Zonde toch? Maar zo’n stap van sparen naar beleggen is niet zomaar gemaakt. Je moet je goed in beleggen verdiepen en nagaan of beleggen eigenlijk wel echt iets voor je is.

De belangrijkste reden voor mij om te gaan starten met beleggen is dat ik erin geloof dat geld voor mij kan gaan werken. Ik geloof dat alleen door je geld te investeren, het voor jou kan gaan werken en meer waard wordt. Op deze manier kan het mij helpen op mijn financiële doelen te bereiken. Ik wil dus graag dat mijn geld gaat werken voor mij zodat het meer waard wordt! Met uiteindelijk het idee om mijn financiële doelen te bereiken zoals bijvoorbeeld minder gaan werken, mooie reizen maken etc. en uiteindelijk FIRE te kunnen zijn.

Start hier zelf met beleggen bij Brand New Day!

Beleggen bij Brand New Day

Wellicht is beleggen bij Brand New Day een optie voor je. Brand New Day maakt beleggen makkelijk en toegankelijk voor iedereen. Bij Brand New Day belegt je niet in één enkel aandeel, maar in indexfondsen. Met zo’n fonds belegt je automatisch in een mandje vol met verschillende aandelen. Je hoeft dus zelf niet van alles uit te zoeken over aandelen, ETF’s, rendement etc. want Brand New Day heeft dit al allemaal voor je gedaan. Klinkt goed he?

Een ander belangrijk punt is je beleggingshorizon. Je beleggingshorizon is de tijd die je hebt om te beleggen. Dit kan namelijk voor iedereen anders zijn. Wil je dit op langer termijn doen? Of wellicht op een wat korter termijn? En jouw beleggingshorizon gaat weer hand in hand samen met het rendement dat je mogelijk kan behalen want heb je langer de tijd (bijvoorbeeld 10 jaar), dan is de kans op een goed rendement groter dan dat je kort de tijd hebt. En daarom is Brand New Day zo fijn. Ze staan bekend om een constant rendement en willen niet de markt verslaan.

Het enige dat je zelf moet doen bij Brand New Day is het kiezen van jouw risicoprofiel. Bij de keuze voor het juiste risicoprofiel moet je er goed bij stilstaan hoeveel risico jij wilt nemen voor je beleggingen. Want hoe meer risico, hoe meer potentieel rendement. Maar daar zit natuurlijk ook een keerzijde aan. Hoe meer risico je neemt, hoe groter ook je risico op verlies. Bij Brand New Day kun je door modelbeleggen kiezen voor het risicoprofiel die bij jouw past. Brand New Day heeft de onderstaande risicoprofielen. En zoals je ziet, een mooi gemiddeld historisch rendement!

ProfielGemiddeld netto rendement
Zeer offensief (100% aandelen)9,10%
Offensief (70% aandelen en 30% obligaties)7,58%
Neutraal (50% aandelen en 50% obligaties)6,25%
Defensief (30% aandelen en 70% obligaties)4,86%
Zeer defensief (10% aandelen en 90% obligaties)3,41%

Kosten

Beleggen bij Brand New Day brengt natuurlijk kosten met zich mee maar daar is Brand New Day ontzettend transparant over. Geen verborgen kosten want je weet precies waar je aan toe bent. Allereerst is een vrije beleggingsrekening kosteloos te openen. Per storting die je doet betaal je 0,5% van het bedrag om deze storting te laten verwerken. Daarnaast zijn er ook jaarlijkse kosten. Ze betaal je jaarlijks 0,44% beheerskosten van jouw profiel. Ook betaal je een bedrag aan fondskosten, dit zit tussen de 0,15% en 0,17% per jaar, afhankelijk van in welke fondsen Brand New Day voor jou belegt. Belangrijke side note; als je volledig alles zelf belegt brengt dit ook altijd kosten met zich mee.

Zorg voor jouw financiën

Wat ik je nog wel echt wil meegeven is dat ik je aanraad om pas te beleggen met geld dat je echt kan missen. Het is belangrijk om eerst altijd je financiën op orde te hebben en een goede financiële buffer te hebben voordat je gaat starten met beleggen. Wat ook nog goed is om te weten is dat je ook al kan starten met maandelijks kleine bedragen. Dit kun je bijvoorbeeld apart op een rekening zetten om uiteindelijk een iets groter bedrag te sparen en dat te gaan beleggen.

Meer lezen over beleggen? Check dan snel deze blogs!

Start hier zelf met beleggen bij Brand New Day!

De links naar Brand New Day zijn affiliate links. Als jij via één van deze links een account opent, krijg ik daarvoor een klein bedrag (daarmee help je mij enorm!).

Disclaimer: Finanshe is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de (tegenvallende) resultaten behaald met enige vorm van investeren. Beleggen breng risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *