Waarom beleggen?

Op dit moment zijn er ontzettend lage rentes in Nederland. Doordat de rente op een spaarrekening bijna nul is, willen steeds meer mensen de stap maken van sparen naar beleggen. Maar zo’n stap is niet zomaar gemaakt. Je moet je goed in beleggen verdiepen en nagaan of beleggen eigenlijk wel echt iets voor je is.

Ik begrijp het natuurlijk heel goed dat je graag meer rendement wilt hebben over je geld. Huh rendement? Wat is dat nou weer? Rendement is de opbrengst van je investering of belegging. Dit wordt meestal uitgedrukt in een percentage. Je doet het allemaal voor een positief rendement want dat kan beter uitpakken dan de huidige spaarrente. Maar vergeet absoluut niet dat je ook geld kan verliezen.

Beleggen kost tijd want het is iets nieuws. Als je geen zin hebt om hier regelmatig tijd in te steken dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om jouw geld gewoon lekker te blijven sparen. Vergeet niet dat het jouw geld is dus doe wat bij jou past. Laat je niet overhalen als je nog twijfels hebt. Het is jouw geld en jij bepaalt wat jij ermee doet.

De belangrijkste reden voor mij om te gaan starten met beleggen is dat ik erin geloof dat geld voor mij kan gaan werken. Ik geloof dat alleen door je geld te investeren, het voor jou kan gaan werken en meer waard wordt. Op deze manier kan het mij helpen op mijn financiële doelen te bereiken. Ik wil dus graag dat mijn geld gaat werken voor mij zodat het meer waard wordt! Met uiteindelijk het idee om mijn financiële doelen te bereiken zoals bijvoorbeeld minder gaan werken, mooie reizen maken etc.

Deze reden is voor mij dus erg belangrijk en ik wil deze reden delen met jou. Ik geloof erin dat je geld voor jou moet laten werken en niet dat je moet werken voor je geld. Nou ja, in het begin zeker wel maar het is niet mijn bedoeling om jarenlang keihard fulltime te werken en mijn geld te zien vervliegen.

Het is dus belangrijk om goed na te gaan waarom jij zou willen gaan beleggen. Heb jij financiële doelen die jij wilt behalen? Heb je nu al de mogelijkheid om te beleggen? Of ga je eerst bouwen aan bijvoorbeeld een noodbuffer of sparen voor een eigen huis?

Liefs,

Mandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *