Wat is beleggen?

Een korte uitleg over wat beleggen nu precies is en hoe Finanshe er naar kijkt.

Dat is iets voor met veel geld wordt vaak gedacht. Maar ook dat het ingewikkeld en saai is. Bij het woord beleggen wordt vaak negatief gedacht. We associëren het woord met negatieve ervaringen of verhalen. De ene vergelijkt het met gokken en de ander heeft een keer iemand gehoord die is opgelicht. Tijd om jou duidelijk te maken wat beleggen precies is. Want geloof mij, het is veel leuker en interessanter dan dat jij denkt!

Definitie

Beleggen is je geld in iets investeren waarvan je vervolgens verwacht dat het in waarde zal stijgen. Je doel met beleggen is dus om in de toekomst financieel voordeel te behalen. Voorbeelden van beleggingen zijn bijvoorbeeld vastgoed, cryptomunten, obligaties, aandelen kunst, antiek etc. Belangrijk is dat je bij accepteert dat je geld ook tussentijd minder waard kan worden. Je bent namelijk afhankelijk van de markt. Dit betekent dat er ook altijd dip(jes) zullen zijn. De kunst is dan om juist niet in paniek te raken.

Finanshe en beleggen

Voor mij is het een lange termijn project. Ik probeer absoluut niet de koers van een aandeel te voorspellen en zit al helemaal niet dagelijks de koersen te checken. Het gaat voor mij echt om het lange termijn. Het handelen op korte termijn is niets voor mij en maakt mij ontzettend onrustig.

Het belangrijkste aan beleggen is dat je belegt met geld dat je kunt missen. Je start pas met beleggen als je een goede noodbuffer hebt opgebouwd.

Meer weten over dit onderwerp? Lees dan snel onze andere blogs! Of kijk eens bij Brand New Day over pensioenbeleggen.

Online cursus om meer grip te krijgen op jouw financiën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *