4 tips voor betaalbare Feestdagen

Het is bijna december en dat betekent dat de Feestdagen voor de deur staan. Ik vind december een heerlijke maand! Mijn hele huis weer in de gezellige sferen en daarnaast veel samen zijn met familie en vrienden. Blijer kan je mij niet maken hoor! Vandaag geef ik je 4 tips voor betaalbare Feestdagen!

1. Lang leve de kringloopwinkels!

De maand december staat ook in het teken van cadeautjes. Maar moeten deze cadeautjes altijd nieuw zijn? Nee, natuurlijk niet! Ik vind het heerlijk om de kringloopwinkels af te struinen op zoek naar mooie vondsten. Ik haar daar dus geregeld ook hele leuke cadeaus vandaan. Dus ga eens op pad en laat je verrassen!

2. Heb je het echt nodig?

De maand december voel ik vaak ook als een ‘hebbendingen’ maand. Ik voel vaak dat ik in de Feestdagen maand makkelijker beïnvloedbaar ben om acties te gaan kopen terwijl ik het eigenlijk helemaal niet nodig heb. Daarom sta ik altijd stil bij de vraag ‘Heb ik het echt nodig?’. Zo stond ik van middag in de Action. Ik kwam daar om schoonmaakartikelen te kopen maar mijn oog werd getrokken naar een dekbedovertrek. Ik heb toch echt even voor het schap gestaan maar gelukkig realiseerde ik mij al snel dat ik dit echt niet nodig had en verliet ik alleen de winkel met de spullen die ik echt nodig had.

3. Werk met een budget

De afgelopen jaren heb ik goed bijgehouden wat ik nu precies kwijt ben in de maand december. Hierdoor geef ik mijzelf in de maand december een budget voor de Feestdagen. Door met een budget te werken ervaar ik rust en weet ik precies hoeveel ik aan de Feestdagen kan uitgeven. Ook voel ik hierdoor eigenlijk niet dat het een duurdere maand is dan andere maanden. Een win-win situatie!

4. Check je abonnementen

De maand december is ook de ideale maand om al jouw abonnementen eens onder de loep te nemen. Zet op een rij hoeveel je uitgeeft aan verschillende soorten abonnementen en lidmaatschappen. Zeg lidmaatschappen op als je ze niet meer gebruikt. Kijk ook goed naar je abonnement voor televisie, internet en telefoon. Vaak is het voordeliger om alles in één pakket te stoppen. Er zijn heel veel vergelijkingswebsites maar ga niet op één site af. Ik raad je aan om verschillende vergelijkingssites te gebruiken en daarna te kijken of je een beter abonnement kunt afsluiten.

Zorgverzekeringen zijn ook een hot item in december. In deze blog vertel ik je alles over wat je moet weten voor jouw zorgverzekering in 2022.

Betaalbare feestdagen met deze tips!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *