4 tips voor een goedkoop dagje weg

Dagjes weg, I love it! Ik vind het heerlijk om samen met mijn familie of vrienden een dagje op stap te gaan. Eén van mijn favoriete uitjes is de dierentuin, alleen die prijzen… Voor je het weet ben je tientallen tot soms honderd euro verder en dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik ben van mening dat een dagje weg ook financieel leuk moet zijn. Daarom in deze blog een aantal tips voor een goedkoop dagje weg!

1. Korting op entreekaartjes

Zodra ik in mijn hoofd heb om een dagje weg te gaan, ga ik op zoek naar korting. Ik ben wat dat betreft echt kortingsliefhebber 😉 Ik maak er een sport van om niet te volle entreeprijs te hoeven betalen. Ik struin het internet af en ben ontzettend fan van de Voordeelagenda van de Postcodeloterij. Ook heb je vaak bij supermarktketens leuke spaaracties waar je een fijne korting op de entreeprijs kan krijgen.

Andere interessante sites voor fijne besparingen zijn:

Tripper.nl

Vakantieveiligen.nl

2. Reiskosten

Om bij de plek van bestemming te komen, maak je vaak reiskosten. Om de reiskosten budgetproof te houden kijk ik altijd naar de mogelijkheid voor een besparing. Zo kijk ik of er wellicht een leuke treindeal bij de NS is of dat er een mooie korting bij een tankstation is. Op deze manier hou ik toch een beetje grip op de reiskosten want zonder de reiskosten kom je natuurlijk niet bij de bestemming!

3. Eten en drinken meenemen

Ik schrik zelf altijd ontzettend van de prijzen van eten en drinken als wij een dagje weg gaan. Ik probeer daarom altijd zelf eten en drinken mee te nemen. Voor het eten kun je een leuke picknick maken met allemaal verschillende broodjes, fruit en groenten. Hoe leuk is het als je op een bankje in de dierentuin lekker samen kunt picknicken? Ook gaan er altijd flesjes in onze tas. Dit zijn navulbare flesjes zodat we deze eventueel ook altijd weer kunnen vullen met water. En tot slot nemen we vaak ook wat verpakte koekjes mee zodat we ook nog een lekkere zoete snack hebben.

4. Bezoek een openbaar park, strand of bos

Nederland heef prachtige gebieden die gewoon gratis te bezoeken zijn! Heel soms wordt er bij natuurparken een kleine entree gevraagd, maar dat is het dubbel en dwars waard. Ik hou er bijvoorbeeld van om naar een natuurpark te gaan en een mooie route te wandelen. Gratis genieten van de natuur! Heerlijk! En de afgelopen jaren richten natuurparken zich ook steeds meer op kinderen. Zo zijn er speciale wandel- en puzzeltochten of kun je een wandeling maken met een boswachter. Hoe leuk!?

Tips voor een goedkoop dagje weg

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en kunnen laten inzien dat een dagje weg echt niet honderden euro’s hoeft te komen. Het gaat er om dat jullie bij een dagje weg gezellig samen zijn en samen mooie herinneringen maken.

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *