Geld besparen met deze 4 betaalbare hobby’s

Geregeld hoor ik dat hobby’s erg duur zijn en dat sparen daardoor erg lastig wordt. Natuurlijk heb je hele dure hobby’s maar er zijn gelukkig ook betaalbare hobby’s. En die betaalbare hobby’s zijn zeker niet saai!

Met betaalbare hobby’s bedoel ik hobby’s die iets minder geld kosten want vaak gaat een hobby toch echt wel gepaard met kosten. Hobby’s die veel geld kosten en waarbij je telkens weer geld moet neerleggen wordt naar een tijdje toch echt minder leuk. Door een dure hobby kun je snel je spaarpot zien slinken of kun je niet aan je financiële doelen werken. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik deel graag een paar leuke en betaalbare hobby’s met je.

1. Geocaching

Wandelen vind ik heerlijk, maar soms kan alleen maar wandelen zonder een concreet doel toch ook best saai zijn. Met geocaching kun je heel leuk spelelement toevoegen waardoor je actief en met een doel gaat wandelen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Klinkt goed toch? Hoe vaak ging je vroeger als kind schatzoeken? Ik in ieder geval heel graag 😉 Voor het geocachen heb je alleen een GPS-signaal nodig en dat kan al met je smartphone. Mensen verstoppen ‘een schat’ en die kun jij door middel van de coördinaten die zij achter hebben gelaten zoeken. De app die je hiervoor nodig hebt is gratis en je kunt ht nagenoeg in heel het land doen. Dus ik zou zeggen, give it a try!

2. Bakken

Bakken kan natuurlijk een hele dure hobby zijn maar ik probeer het altijd budgetproof te houden. Ik heb geen kasten vol met bakspullen maar heb een paar spullen waar ik mij helemaal mee kan uitleven. Bakken geeft mij echt een ontspannen gevoel. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik in de lente en de herfst veel minder bak dan in de herfst en de winter. Maar bakken kun je dus ook echt bugetproof doen. Niet van die kant en klare pakjes kopen maar lekker in de weer gaan met bloem, boter en eieren.

3. Moodboards maken

Ik heb een liefde voor interieur en vind het heerlijk om inspiratie op te doen in woonbladen. Daarna ga ik dan graag aan de slag met het maken van moodboards. Ik pak allerlei tijdschriften, folders en andere knutselspullen erbij. Ik ga dan op zoek naar plaatjes die mij echt aanspreken. Zo ben ik bijvoorbeeld nu bezig met een moodboard voor inspiratie voor mijn ‘grote mensen’ huis. Ik woon namelijk nu in een appartement en heb een wat beperkte ruimte om al mijn ideeën toe te passen 😉 Plak alles op een mooi A-3 vel en maak zo jouw eigen inspirerende moodboards. En wist je dat het concreet maken van jouw ideeën en dromen, jou ook weer helpt in het realiseren hiervan? Door iedere dag jouw moodboard te zien blijven jouw ideeën en dromen zichtbaar.

4. Bloggen

Heb jij een onderwerp waar jij alles over weet? Of ben jij ergens echt in geïnteresseerd? Dan is misschien het starten van een blog wel iets voor jou! Bloggen is een leuke en betaalbare hobby waarbij je jouw kennis deelt met de wereld. Ik hou ontzettend van schrijven en bloggen past dan ook ontzettend goed bij mij. Ik haal er ontzettend veel plezier uit om mijn kennis te delen met de wereld en contact te leggen met anderen.

De bedoeling van hobby’s is dat ze je helpen ontspannen. Even gefocust met iets anders dan je werk en allerlei to do-lijstjes bezig zijn. Dus vergeet dat niet. Het hoeft echt niet allemaal duur te zijn. Er zijn zoveel activiteiten die betaalbaar zijn. Dus probeer het eens en kijk eens of je fan gaat worden van een betaalbare hobby. En wat je op deze manier overhoudt, dat gaat natuurlijk naar je spaarrekening! Jij een fijne en betaalbare hobby en je spaarrekening wordt extra gevuld. Een win-win situatie al zeg ik het zelf!

Betaalbare hobby’s die jou helpen om te sparen.

Meer inspiratie om te besparen? Bekijk dan snel deze blogs over besparen.

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *