Een betaalbare Sinterklaas; 6 tips!

Vol verwachting klopt ons hart want bijna komt Sinterklaas weer aan in ons land! Ik vind de decembermaand altijd een hele leuke maand met alle feestdagen. Maar ik ben mij er ook heel erg van bewust dat de decembermaand ook een hele dure maand is. Met deze tips ga jij voor een betaalbare Sinterklaas!

1. Verspreid je inkopen

Probeer je inkopen omtrent Sinterklaas te verspreiden. Dit betekent dat je dus al eerder start met inkopen zodat je niet in de maand november torenhoge uitgaven hebt. Ikzelf begin vaak al rond de zomer omdat ik altijd genoeg leuke cadeautjes zie die ik graag mijn familie cadeau doe.

2. Koop ook eens tweedehands

Misschien een inkoppertje maar helaas wordt het echt veel te weinig gedaan. Tweedehands kun je ontzettend veel leuke en van goede kwaliteit cadeaus vinden. En ook dit hoef je natuurlijk niet pas in november te doen. Houd de online verkoophoekjes goed in de gaten en sla toe als er iets moois te koop staat!

3. Maak het niet te gek

Het gaat er niet om wie de meeste of het grootste cadeau(s) heeft gekregen dus maak het niet te gek. En een hele boel kleine cadeaus kunnen soms toch echt nog duurder uitpakken dan een aantal wat grotere cadeaus. Dus maak daarin een goede afweging.

4. Wees creatief

Het huis vol versiering is natuurlijk super leuk maar dat hoeft echt niet allemaal gekocht te worden! Ga lekker samen met je kinderen aan de slag om bijvoorbeeld een sinterklaasslinger te maken of om lekker samen pepernoten te pakken. Succes en plezier gegarandeerd!

5. Spreek een budget af

Maak voor jezelf een budget en spreek dat budget samen met je partner af. Houd dit budget goed bij en evalueer regelmatig hoe het er met het budget voor staat. Het werken met een budget is echt de sleutel tot het succes voor een betaalbare Sinterklaas.

6. Geef ook nuttige cadeautjes

Sinterklaas is ook een ideale gelegenheid om nuttige cadeautjes te geven, zoals:

  • pyjama
  • sokken
  • schooltas
  • onderbroeken
  • etc.

Ga dit jaar voor een betaalbare Sinterklaas met deze tips!

Deze blog gaat over een betaalbare Sinterklaas maar op mijn blog kun je nog veel meer bespaartips vinden. Check snel de categorie besparen en laat je inspireren!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *