Seizoensgroenten oktober

Iedere maand kent zijn eigen seizoensgroenten, zo ook de maand oktober. In de maand oktober komt de herfst weer om de hoek kijken en dat zie je ook terug in de seizoensgroenten. De herfst is niet mijn favoriete maand qua weer, maar qua eten vind ik het wel een hele fijne maand. Zo komt de pompoen weer om de hoek kijken en ik ben echt gek van pompoen. Maar ook staan er bij mij geregeld heerlijke stoofpotjes op het menu waar eigenlijk altijd wel wortel en champignons in zitten.

Wat zijn seizoensgroenten?

Seizoensgroenten zijn groenten die in ons land groeien in die maand. Groenten van het seizoen zijn minder belastend voor het milieu dan soorten die zijn geïmporteerd van buiten Europa of per vliegtuig zijn vervoerd.

Ikzelf ben gek op seizoensgroenen omdat seizoensgroenten vaak een stuk goedkoper zijn en dat is goed voor het boodschappenbudget! Ik kijk dus per maand altijd goed naar de seizoensgroenten en baseer mijn boodschappenlijstje daar op. Op deze manier lukt het mij altijd goed om mij aan mijn boodschappenbudget te houden. Meer lezen over boodschappen? In deze blog geef ik je tips om te besparen op je boodschappen.

Seizoensgroenten van oktober

In dit overzicht vind je de seizoensgroenten van oktober. Je kunt dit overzicht gebruiken om heerlijke gezonde, seizoensgebonden en budgetproof maaltijden te bereiden.

 • Andijvie
 • Aubergine
 • Boerenkool
 • Bloemkool
 • Bosui
 • Chinese kool
 • Knolselderij
 • Koolraap
 • Paksoi
 • Paprika
 • Pastinaak
 • Pompoen
 • Postelein
 • Rode kool
 • Savooiekool
 • Schorseneren
 • Snijboon
 • Spruiten
 • Tuinboon
 • Venkel
 • Witte kool

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Seizoensgroenten oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *