6 betaalbare activiteiten in de voorjaarsvakantie

De eerste weken van het nieuwe jaar vliegen voorbij en dat betekent dat de voorjaarsvakantie alweer voor de deur staat! De voorjaarsvakantie is voor mij echt de aftrap van de start van het voorjaar. Ik kan ontzettend genieten van het zonnetje die nu al lekker veel kracht heeft en de narcissen en sneeuwklokjes die naar boven komen. Deze betaalbare activiteiten kun jij deze voorjaarsvakantie gaan ondernemen.

1. Koekjes bakken

Ik ben echt gek op bakken en wat is er nou lekker dan samen met je kinderen koekjes bakken? Toen ik zelf nog klein was, werd er iedere vakantie koekjes gebakken en wat een fijne herinneringen heb ik daar aan. Koekjes bakken is alles behalve duur en je hebt er samen zoveel plezier van! En nog een tip van mij; maak eens citroenkoekjes. Dan komt het voorjaarsgevoel nog sneller naar boven!

2. Een boswandeling

Er is niets lekkerder dan wandelen in het bos met het voorjaarszonnetje op je gezicht. In het bos zie je langzaam de natuur uit haar winterslaap ontwaken en kan je de lente alweer ruiken. Dit is voor mij echt de meest betaalbare en leukste activiteit tijdens de voorjaarsvakantie. Ga lekker samen naar het bos en ontdek de natuur. In sommige bossen heb je ook leuke speur- of wandeltochten voor kinderen zodat jullie gezamenlijk op een missie gaan. Wat ook leuk is om te doen is om je kind(eren) van te voren aan te geven dat ze in het bos naar bepaalde voorwerpen moeten gaan zoeken in het bos. Geef de kind(eren) allemaal een tasje mee zodat zij hun gevonden voorwerpen mee kunnen nemen naar huis om daar weer iets moois van de gaan knutselen!

3. Samen tuinieren

Vooral als buiten de zon schijnt, is het heerlijk om met je kinderen in de tuin te werken. Dit is het perfecte moment om je tuin of balkon lenteproof te maken. Eerst samen mooie bloemen en planten bij het tuincentrum kopen en daarna met veel plezier aan de slag in de tuin. Regent het buiten? Maak dan bijvoorbeeld een eigen binnen moes/kruidentuintje.

4. Knutselen

Haal de potloden en verfkwasten maar tevoorschijn, want de voorjaarsvakantie is het uitgelezen moment om met je kinderen te knutselen. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet lekker van de tijd die je samen hebt. En misschien kun je ook nog iets leuks knutselen van de gevonden voorwerpen tijdens de boswandeling?

5. Bezoek een boerderij

In de lente komen boerderijen tot leven want het jongvee wordt dan geboren. Er is niets leukers om dan eens een boerderij te bezoeken en de kalfjes en lammetjes te aaien. Dus zoek eens uit of er een boerderij bij jou in de buurt is die je kunt bezoeken en laat je kinderen het boerenleven ontdekken!

6. Spelletjes middag

Een regenachtige dag? Haal de spelletjes uit de kast! Het is tijd voor een spelletjesmiddag. Dit kunnen bordspellen zijn maar ook game. Zet lekkere hapjes op tafel en laat de spelletjesmiddag maar beginnen!

6 betaalbare activiteiten in de voorjaarsvakantie

Meer bespaartips? Check onze andere blogs!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

6 betaalbare activiteiten voor de voorjaarsvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *