3 tips om jouw spaardoelen te behalen

Spaardoelen; wie heeft ze niet!? We willen allemaal graag sparen voor een bepaald doel, maar hoe kan je je spaardoel nu ook echt behalen? In deze blog geef ik je 3 tips om jouw spaardoelen te behalen.

1. Maak je spaardoel inzichtelijk

Het is bewezen dat als wij dingen inzichtelijk we dan ook vaak gemakkelijker dat doel behalen. Dus heb jij een spaardoel? Dan is het tijd om deze inzichtelijk te maken! Maak bijvoorbeeld een tekening waarop je telkens iets inkleurt als je weer een bedrag gestort heb en het spaardoel steeds dichterbij komt. Hang deze dan op een plek op die je iedere dag ziet. Dat zorgt er voor dat je iedere dag herinnert wordt aan je spaardoel en dat heeft vaak ook weer een positief effect op het behalen er van. Wat je ook kan doen is bijvoorbeeld een moodboard maken die over je spaardoel gaat. Stel je wilt sparen voor een nieuwe keuken dan is dat een ideaal spaardoel om een moodboard voor te maken.

2. Wees realisitsch

In mijn coaching praktijk zie ik vaak dat mensen onrealistische spaardoelen opstellen. Ze willen vaak hoge bedragen in een korte tijdsbestek halen en dan wordt sparen niet leuk. Zodra het onrealistisch is zie je dat een spaardoel een blok aan het been wordt en dat er uiteindelijk helemaal niet meer wordt gespaard. Dus wees kritisch naar jezelf als je een spaardoel opstelt.

3. Vier successen!

Heb je weer een mooi bedrag kunnen overmaken naar je spaardoel? Vier dat succes dan! Zeg als eerste ‘dankjewel’. Positiviteit naar geld brengt namelijk ook weer positiviteit terug en vier dan je succes. Dat hoef natuurlijk niet iets groots te zijn maar koop een lekker taartje, verwen jezelf met een leuk tijdschrift of maak een mooie wandeling in een gebied waar je eigenlijk nooit komt. Door echt even stil te zijn bij de successen die je behaald wordt het sparen steeds leuker!

Met deze 3 tips kun jij je spaardoelen behalen

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

3 tips om jouw spaardoelen te behalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *