Minder werken; wat betekent dat voor jouw portemonnee?

Ik ben dit jaar minder gaan werken. Ik ben van 40 uur per week naar 32 uur per week gegaan. Mede omdat ik graag meer tijd voor mijzelf wilde en omdat ik graag van Finanshe een succes wil maken. Maar wat betekent minder werken nu concreet voor jouw portemonnee?

Waarom minder werken?

Er zijn natuurlijk talloze redenen waarom iemand minder zou willen gaan werken. En iedere reden is goed. Ik vind het altijd ontzettend knap als je een keuze voor jezelf wilt maken en deze keuze ook echt wilt gaan doorvoeren. Ikzelf liep al een tijdje rond met dat ik minder wilde gaan werken, maar ik liep er toch ook tegen aan dat ik vanuit mijn omgeving vaak hoorde ‘Je bent nog jong dus nu moet je lekker fulltime gaan werken’. Door de jaren heen ben ik er echt achter gekomen dat er veel meer is dan werken en daarom heb ik er bewust voor gekozen om 32 uur te gaan werken. Dus ik wil je meegeven dat er echt geen goed of fout is voor jouw keuze om minder of misschien juist meer te gaan werken. Het gaat er om dat jij je er goed bij voelt!

Minder werken en jouw portemonnee

Minder uren werken heeft niet alleen gevolgen voor het salaris, maar ook voor toeslagen, belasting en pensioenpremies. Hierdoor is het vaak onduidelijke welke financiële gevolgen dat met zich meebrengt. Veelal zie ik dat mensen het zelf proberen uit te rekenen maar dat is erg ingewikkeld.

Het is ontzettend belangrijk dat je goed weet wat de financiële gevolgen zijn van minder werken Met de WerkUrenBerekenaar van het Nibud krijg je gemakkelijk en snel in zicht wat minder werken betekent voor jouw portemonnee.

Waar moet je rekening mee houden?

Wil jij minder gaan werken? Dan heeft dat op vele dingen invloed. In ieder geval moet je goed naar onderstaande dingen kijken:

  • Toeslagen
  • Belastingen
  • Pensioenpremie
  • Netto salaris

Minder werken? Ga eerst op onderzoek uit!

Dus wil jij graag minder werken? Ga eerst goed op onderzoek uit wat dit voor jou betekent. Wil je hulp? Dan kun je mij als gediplomeerd Budgetcoach benaderen. Als Budgetcoach kijk ik graag met jou mee en kunnen we gezamenlijk kijken wat dit voor jouw portemonnee betekent.

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Minder werken; wat betekent dat voor jouw portemonnee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *