Waarom betalen voor een budgetcoach?

Vorige week werd ik getipt over een artikel op nu.nl. Dit artikel ging over waarom je een ‘geldcoach’ zou moeten betalen. Betalen voor een budgetcoach is nog zeker een taboe. Een mooie aanleiding voor deze blog!

Budgetcoach of geldcoach

Ikzelf ben echt een budgetcoach en vindt de term geldcoach niet bij mijzelf passen. Ik heb namelijk een opleiding gevolgd tot budgetcoach en heb deze opleiding ook succesvol afgerond. Ik ben trots op deze opleiding en zeg dan ook met trots dat ik een budgetcoach ben. De term geldcoach geeft mij het gevoel dat ‘jan en alleman’ zichzelf ‘geldcoach’ kan noemen. En daar pas ik eigenlijk voor 😉

Waarom we wel voor een personal trainer kiezen

Wil je van de zomer fit zijn? Dan neem je een personal trainer in de arm of ga je aan de slag met een diëtist. De normaalste zaak van de wereld. Maar wil je wat hulp bij je financiën? Dan wordt er zelden gedacht aan een budgetcoach. Interessant toch? In ons dagelijks leven is begeleid worden bij sporten de normaalste zaak van de wereld. Je wilt er goed uitzien voor de zomer en hoe fijn als je collega’s of vrienden je complimenteren omdat je vooruitgaat? Die, misschien wel een paar honderd euro per maand die je kwijt bent, praat je voor jezelf al heen snel goed. Want hey, jij zit fijn in je vel en anderen zien het ook. Maar wat als je die begeleiding nou nodig hebt in je financiën? Ziet de buitenwereld dat jij hard aan de slag bent met je financiën? Nee, meestal niet. Durf jij openlijk met je vrienden of collega’s te praten over jouw budgetcoaching? Nee, meestal niet. Een budgetcoach is nog lang niet zo normaal als een personal trainer. En ervoor betalen is al helemaal raar?

Tijd voor verandering!

Betalen voor een personal trainer is dus normaal, terwijl bij het betalen van een budgetcoach er eerst minstens 10 keer over na wordt gedacht of deze investering echt daadwerkelijk nodig is. En soms, komt iemand dan eigenlijk te laat in actie waardoor er al betalingsachterstanden zijn opgelopen en budgetcoach echt daadwerkelijk nodig is. Dus tijd voor verandering! Tijd dat de budgetcoach dezelfde erkenning en waardering krijgt als de personal trainer. Want ik weet zeker dat als jij coaching krijgt in jouw financiën er een nieuwe wereld voor je open gaat.

Dus ja, je betaalt voor een budgetcoach maar dat is het echt waard!

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan beteken? Kijk dan snel naar mijn aanbod of volg de online cursus Time to Budget Academy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *