Boekreview: Koop je Rijk – Myrthe de Groot

Beleggen vind ik een ontzettend interessant onderwerp. Ik beleg dan ook al een tijdje op de beurs maar ik ben ook altijd erg nieuwsgierig geweest naar vastgoed. Hoe gaaf dat Myrthe de Groot een boek, in gewone mensentaal, hierover heeft geschreven. Myrthe neemt je mee in de wondere wereld van vastgoedbeleggingen maar blijft ook lekker down to earth. Er worden vastgoedtermen besproken maar er volgt ook een uitleg in gewone mensentaal. Want waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? Met dit boek laat Myrthe zien dat beleggen in vastgoed niet iets is voor oude rijke mannen rijdend in een Porsche, maar dat echt iedereen hiermee kan starten!

De ondertitel zegt het eigenlijk al, namelijk ‘Hoe iedereen vermogen kan opbouwen met vastgoed’. Een ondertitel die mij erg aanspreekt en nieuwsgierig maakt. Want iedereen, dat bekent ook ik! En dat is ook de boodschap van ‘Koop je Rijk’. Iedereen investeren in vastgoed. Je hoeft niet over veel geld te beschikken of veel rekentalent. Beleggen in vastgoed leek voor mij als ‘leek’ een ver van mijn bed show. Maar dit boek zet je aan het denken en laat je inzien dat ook voor jou hierin mogelijkheden zijn.

De manier van schrijven is ontzettend prettig. Luchtig en heel leerzaam. Als het ware hoor je Myrthe alles wat ze heeft geschreven aan jou vertellen. Wel een kleine side note: neem de tijd voor dit boek. Ga het niet in één ruk uitlezen want het bevat zoveel waardevolle informatie! Laat dat wat je hebt gelezen op je inwerken, praat erover met vrienden of je partner en ga goed bij jezelf na wat jij ervan vindt.

Het boek neemt je stap voor stap mee in de wereld van vastgoed beleggingen. Van begin tot eind. Dus waar vind je een interessant beleggingsobject? Hoe bereken je een goed rendement? Tot hoe financieer je het? Maar ook bijvoorbeeld een stukje over jouw mindset.

Daarnaast worden er fijne citaten besproken van echte beleggingsgoeroe ’s als Robert Kyosaki en Warren Buffet. Daarnaast werkt Myrthe veel met voorbeelden. Erg fijn. Door die voorbeelden wordt, dat wat is uitgelegd, heel concreet. Daarnaast heeft ze vele experts gesproken en komen zij ook aan het woord. Dit gaat van ervaringsdeskundige (aka beleggers in vastgoed) tot hypotheek adviseurs en juristen.

Al met al, een ontzettend interessant en leerzaam boek. Geschreven op een hele luchtige en begrijpelijke manier waardoor er tussen het lezen door vaak ook een glimlach op mijn gezicht verscheen. Een boek die je aan het denken zet en jou in laat zien dat echt iedereen een vermogen kan opbouwen met vastgoed.

Een aanrader? Ja, absoluut! Maar verwacht niet dat je door het lezen van één boek een expert wordt in vastgoedbeleggingen. Met dit boek maak je een eerste goede stap.

Nog niet eerder een boek over beleggingen gelezen? Dan zou ik niet beginnen met dit boek. Lees dan eerst bijvoorbeeld ‘Rich dad, poor dad’ van Robert Kyosaki of Unshakeable van Tony Robbins.

En nu? Ik heb bij de bestelling van dit boek een gratis online training gekregen van Myrthe’s bedrijf Actief. Deze training ga ik de komende tijd volgen. Hierna wil ik mij meer gaan verdiepen in dit onderwerp en wie weet, sneller dan gedacht, toewerken naar een eerste eigen vastgoedbelegging!

Liefs,

Mandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *