Jouw money blueprint

Een blueprint; ofwel een blauwdruk. Dat ken je vast wel. Maar wist je ook dat er een money blueprint bestaat?

Een money blueprint of financiële blauwdruk is persoonlijk en voor iedereen anders. Het is een blueprint gericht op hoe jij kijkt naar geld en wat jouw gevoelens daarbij zijn. Leren omgaan met geld wordt thuis geleerd. De ideeën, die je nu als volwassene hebt over geld zijn eigenlijk afkomstig van de eigen ouders of degenen, die jou hebben opgevoed. En zij hebben het vaak weer overgenomen van hun ouders. Het is eigenlijk een soort automatisch proces die elkaar generatie op generatie opvolgt. Maar wat als je deze cirkel nou eens wilt doorbreken? Dan start je bij de bewustwording van jouw money blueprint.

Ken jij jouw money blueprint? Heb jij er wel eens actief bij stil gestaan hoe jij eigenlijk jouw gedachtes over geld hebt aangeleerd? Nee? Tijd om daarmee te gaan starten!

Om jouw money blueprint in kaart te brengen is het belangrijk dat je weet dat er drie pijlers zijn, namelijk:

  • Demografisch (bijvoorbeeld je leeftijd, afkomst, in welke levensfase je je bevindt, cultuur, religie etc.)
  • Geografisch (waar kom je vandaan, waar woon je, platteland of stad, dichtbevolkt of niet etc.)
  • Sociaal (welke mensen heb je om je heen en hoe is hun financiële blauwdruk. Zijn zij het tegenovergestelde van jou of juist niet? etc.)

Door het uitwerken van deze drie pijlers weet jij wat jouw huidige money blueprint is. Maar een huidige money blueprint is er natuurlijk niet voor niets. Vaak terwijl je hiermee bezig bent en je hiervan bewust wordt, wil je ook veranderingen aanbrengen. Begin klein en wees realistisch met welke veranderingen jij in jouw money blueprint wilt aanbrengen. Stap voor stap breek jij dan die cirkel die van generatie op generatie is overgegeven door. En de belangrijkste sleutel tot succes: manifesteer en make it happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *