Let’s talk about money!

Money, ofwel geld. Eén woord die voor heel veel emoties bij een persoon kunnen zorgen. Vele van ons praten niet over geld of weigeren zelfs over geld te praten. Het is een taboe-onderwerp. Er wordt aan de etenstafel zelden gepraat over geld want wij vinden geld te persoonlijk. Het woord geld heeft voor iedereen een andere definitie. De één hoeft zich geen zorgen te maken over geld en kan er misschien wat makkelijker over praten. Terwijl de ander zich zorgen maakt of zij zijn vaste rekening kan betalen. Het woordje geld kan de één een schuldig gevoel geven omdat zij het in overvloed heeft en de ander kan zich schamen omdat zij tekorten heeft.

Geld is een ongrijpbaar begrip. Echter wat ik zeker weet is dat geld gaat over kracht. Geld heeft de kracht om te verwezenlijken maar ook om te vernietigen. Ja, dat laatste klinkt heftig maar eigenlijk is het zo simpel. Je kunt jouw geld gebruiken om te verwezenlijken of jouw geld gebruikt jou om te vernietigen. Wat ik daarmee bedoel? Met geld kun je jouw dromen verwezenlijken maar als je niet weet hoe dan kan het snel zijn dat jouw geld jou gaat gebruiken. Als jouw geld jou gaat gebruiken dan blijven de rekeningen zich opstapelen, komen er langzaam schulden en zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. En dat is waar je voor moet waken. Jij bent de baas over jouw geld en niet anderen.

Geld kan ons zoveel brengen, maar kan ons ook in de problemen brengen. Wees je daarvan altijd bewust.

Ik kan dan ook oprecht zeggen dat het een struggle is om het onderwerp geld aan de etenstafel ter sprake te brengen. Echter geloof ik er in dat het ontzettend belangrijk is om over geld te praten. Door te praten kan je namelijk nieuwe inzichten opdoen en kan je wellicht iemand helpen.

Eén van mijn dromen is dan ook om het onderwerp ‘geld’ minder beladen te laten zijn. Dat is iets waar ik voor wil gaan staan. Ik wil samen met jou de eerste stappen gaan zetten om het onderwerp ‘geld’ geen taboe meer te laten zijn.

Ik ben dan ook heel erg benieuwd of jij over geld praat en met wie. Is het voor jou iets normaals of is het ook een beladen onderwerp?

Liefs,

Mandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *