Praten over geld? Mij niet gezien!

Praten over geld, doe jij dat? Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het ook minder doe dan dat ik eigenlijk zou willen. En waarom? Omdat ik merk dat anderen mensen soms dichtslaan. Praten over geld is, helaas, toch best een taboe-onderwerp.

Praten over geld. Ik hoor vaak dat iemand dat echt niet doet. Want waarom zou ik met iemand anders over mijn financiën praten? Niemand gaat dat wat aan. Nu ik het zo type klinkt het bijna vijandig. En ja, soms schiet iemand ook gelijk in de verdediging als ik begin over het onderwerp geld. Maar juist door te praten over geld, ga jij tot inzichten komen die jij alleen niet zal kunnen behalen.

Als Budgetcoach hoor ik geregeld dat iemand denkt dat hij of zij alleen is. Niemand heeft toch dit soort financiële problemen? Of waarom zie ik dat mijn vriendin helemaal geen moeite heeft met geld terwijl het er bij mij sneller doorheen gaat dan dat ik zou willen? Maar vraag je nu eens af, is dat echt zo? Heb jij wel eens met iemand anders over jouw financiële problemen gepraat? Of heb jij die vriendin een keer besproken dat jij het lastig vind om van jouw salaris rond te komen? Nee? Dan is het een idee dat je hebt. En dat wordt het tijd om dat idee om te zetten naar de werkelijkheid.

Vragen om over na te denken

Daarom heb ik een aantal vragen voor je:

  • Praat jij met je partner over geldzaken?
  • Praat jij met je gezin (ouders, broers, zussen) over geldzaken?
  • Praat jij met je familie (ooms, tantes, opa, oma etc.) over geldzaken?
  • Praat jij met je vrienden over geldzaken?

Wat was jouw gevoel bij deze vragen? Had je er een bepaalde gedachte bij of niet? Lees de vragen nog eens rustig door. Heb je ze beantwoord? Bij welke vraag voelde jij je het fijnst? Welke vraag zou jij vandaag van ‘nee’ naar ‘ja’ kunnen brengen?

Tijd voor verandering

Wil jij praten over jouw financiën? Maar vind je het toch spannend. Dan heb ik voor jouw de oplossing! Ik bied een gratis en geheel vrijblijvende budget call in. In deze budget call maken we kennis met elkaar en gaan we kijken waar ik jou bij zou kunnen helpen. Ook ontvang je praktische tips van mij! Interesse? Stuur dan snel een mailtje naar info@finanshe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *