5 manieren om te besparen op jouw energierekening

Het zijn turbulente tijden op de energiemarkt. De energieprijzen stijgen enorm. Het nieuws staat er vol mee en overal hoor je berichten over deze plotselinge energiecrisis. Hoe kan het dat de energieprijzen opeens de spuigaten uitlopen? Wat betekent dit voor jou portemonnee? En hoe kan jij ervoor zorgen dat jij minder angstig wordt van deze energiecrisis? In dit blogartikel leg ik het je uit. Het is dus belangrijk om grip te hebben op jouw energierekening. Met deze 5 manieren kun jij besparen op jouw energierekening:

1. Check je lampen

Check eens al je lampen en ga na of je deze kan vervangen voor led-lampen. Led-lampen zijn namelijk een stuk zuiniger in gebruik en gaan ook nog eens langer mee.

2. Luchten!

Nu zie ik je gelijk denken, maar dat wordt toch koud? Frisse lucht warmt makkelijker op dan lucht die al langer in je huis hangt. Dus zet iedere dag even 10 minuten de ramen tegen elkaar open en je hebt gegarandeerd een lekker warm huis!

3. Laat geen onnodige lampen branden

Rijd jij ook weleens ’s avonds langs een kantoorpand en zie je dan nog lichten branden terwijl er niemand is? Zonde hè.. Maar wij doen dit ook vaak in ons eigen huis. In ruimtes waar we niet zijn, laten we toch het licht branden. En ook hier zeg ik dan ‘zonde hè..’

4. ’s Avonds verwarming omlaag

Zet de verwarming ’s avonds rond een uur of 8 omlaag. Het blijft dan nog echt wel even warm in huis en je kunt lekker onder een dekentje kruipen. Zo bespaar je toch al snel een uur of twee verwarmingskosten.

5. Gebruik je eco-standen

Er zijn steeds meer apparaten die een eco-stand hebben zoals je wasmachine of droger. Gebruik die dan ook! Een wasje draaien duurt wat langer, maar het verbruikt aanzienlijk minder water én energie.

Met deze 5 manieren kun jij besparen op jouw energierekening

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *