4 bespaartips voor het weekend

In het weekend geven we vaak veel meer geld uit dan door de weeks. Het weekend zijn veelal vrije dagen, mits je natuurlijk niet onregelmatig of in het weekend werkt. Door de vrije dagen gaat er vaak, onbewust, meer geld uit dan je zou willen. Daarom geef ik je vandaag 4 bespaartips voor het weekend!

1. Boodschappen doen met een boodschappenlijstje

Het weekend wordt vaak gebruikt voor het doen van de boodschappen. De boodschappen zijn in een Nederlands huishouden vaak een grote uitgavenpost. Door voorbereid op pad te gaan en met een boodschappenlijstje te werken, ben jij minder gevoelig voor impulsaankopen. Door gericht boodschappen te doen bespaar je gegarandeerd! Meer tips over besparen op je boodschappen vind je hier.

2. Houd gezellige avondjes thuis

Gezelligheid kun je ook zeker thuis creëren. Ik vind het zelf ontzettend leuk om vrienden te vragen voor een spelletjes avond of lekker samen met mijn vriend uitgebreid te koken. Natuurlijk is het ook leuk om eens een keertje buiten de deur iets te ondernemen maar dat hoeft echt niet ieder weekend.

3. Werken met budgetten

Ga je iets leuks doen van het weekend? Probeer dan eens met een budget te werken. Ga eens op onderzoek uit hoeveel geld jij nodig denkt te hebben voor die activiteit en geef jezelf een budget. De eerste keren zal het vast even wennen zijn maar voor je het weet wil jij niets meer anders dan werken met een budget! Een budget geeft jou namelijk houvast en richting en dat vinden we allemaal erg fijn. In mijn online cursus Time To Budget Academy gaan we aan de slag om grip te krijgen op jouw financiën en leer je te budgetteren.

4. Ga lekker naar buiten en onderneem budgetproof activiteiten

Er zijn zoveel activiteiten die je kunt ondernemen waar je echt geen honderden euro’s mee kwijt bent. Ga lekker naar buiten of kijk eens bij deze budgetproofactiviteiten voor een regenachtige dag. Gegarandeerd succes voor een budgetproof en gezellig weekend!

Bespaar jouw weekend met deze bespaartips!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *