10 budgetproof activiteiten voor een regenachtige dag

Het is oktober en de herfst heeft nu echt zijn intreden gedaan. De regen en wind weten hun weg naar ons weer te vinden en de dagen worden korter. Ikzelf ben dus echt geen winter en herfst mens, maar ik probeer er het beste van te maken. Met deze 10 bugetproof activiteiten voor een regenachtige dag kom jij in ieder geval de herfst wel door!

1. Filmmarathon

Er is voor mij niets lekkerder dan de regen op de ruit horen tikken en met een dekentje op de bank een filmmarathon te houden. Dus pak de popcorn er maar vast bij en geniet van een heerlijke lange filmmarathon.

2. Nieuwe recepten uitproberen

Een regenachtige dag leent zich ook ideaal voor het uitproberen van nieuwe recepten. In de zomer heb ik daar, voor mijn gevoel, geen tijd voor omdat ik liever naar buiten ga dan dat ik binnen zit. Dus pak je kookboeken er bij en plan minimaal 1 keer per week een recept in die jij gaat uitproberen.

3. Bakken

En om in de kokkerelsferen te blijven, bak in het weekend of op een vrije dag een lekkere warme cake. De geur van een warme cake komt op een regenachtige dag het beste tot zijn recht!

4. Een goed boek lezen

Ik ben een echte boekenwurm en kruip op een regenachtige dag graag lekker met een goed boek in een stoel. Een lekkere warme kop thee er bij en de komende uren vermaak ik mij hoor!

5. Ruim je kasten op

Misschien niet het leukste om te doen, maar zodra je klaar bent heb je wel een heerlijk gevoel! Geregeld worden mijn kasten tijdens een regenachtige dag even goed onder handen genomen. Wat kan weg? Wat moet er blijven? etc.

6. Knutseltijd!

Zoek leuke DIY’s (do it yourself) op en ga lekker een middag creatief aan de slag! Of maak één van de 10 herfstdecoratie ideeën die je zelf kan maken!

7. Opzoek naar nieuwe muziek

Ik vind het heerlijk om op een regenachtige dag op zoek te gaan naar nieuwe muziek op Spotify. Werk bijvoorbeeld je playlist bij en ontdek misschien wel een nieuw zanger waar je helemaal fan van wordt!

8. Uitgebreid tafelen

Op de echte herfstdagen vind ik het ook heel gezellig om lekker lang te tafelen. Ik kan dan uren in de keuken bezig zijn om een driegangen menu te maken, in natuurlijk herfstsferen. De tafel dek ik dan ook helemaal in herfsstijl en voor je het weet is de dag alweer voorbij!

9. Spelletjes spelen

En wie vindt dat nou niet leuk!? Om eerlijk te zijn had ik er als kind nogal moeiten mee want ik kon niet zo goed tegen mijn verlies…. Maar dat is nu gelukkig anders. Ik vind het heerlijk om gezellig samen spelletjes te spelen en natuurlijk hoort daar ook iets lekkers bij.

10. Puzzelen

Wat mij betreft één van mijn favoriete activiteiten voor een regenachtige dag. In de zomer zie je mij absoluut geen puzzels maken maar zodra het weer donker wordt kan ik mij ’s avonds uren vermaken met puzzelen. Kaarsjes aan, wat lekkers erbij en puzzelen maar!

10 budgetproof activiteiten om een regenachtige dag mee door te komen

Wist je dat je in de herfst ook energie kunt besparen?

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *