Extreme couponing in Nederland: een inspiratiebron om te besparen

Extreme Couponing; één van mijn favoriete programma’s op TLC. Ik vind het echt geweldig om te zien hoe gedreven mensen in Amerika zijn op couponing. Ik zeg dan ook weleens tegen mijn vriend dat als wij in Amerika hadden gewoond ik zeker weten zo’n exterme couponer zou zijn 😉 Maar hoe zit het met extreme couponing in Nederland?

Extreme couponing in Nederland

Helaas is extreme couponing in Nederland niet zo geweldig als in Amerika. In Nederland zie je namelijk vaak bij aanbiedingen dat er staat ‘Kortingsactie is niet geldig in combinatie met andere acties‘. Dit zinnetje zorgt ervoor dat we in Nederland geen mogelijkheid hebben tot extreme couponing. In Amerika daarentegen gebruiken ze niet dat zinnetje. Daardoor werkt het extreme couponing daar zo ontzettend goed. Je mag daar namelijk alle acties met elkaar combineren.

3 bespaartechnieken door Extreme Couponing

Ik kijk dus veel naar het tv programma en ik heb daar veel bespaartechnieken van geleerd. Extreme couponers hebben namelijk een bepaalde kijk op producten en dat kunnen we ook in Nederland toepassen. Zeker nu de prijzen van onze boodschappen weer fiks omhoog zijn gegaan is het belangrijk om stil te staan bij de manieren waarop je op je boodschappen kunt besparen. Met deze 3 bespaartechnieken kun jij ook, een soort van, extreme couponen in Nederland!

1. Kijk kritisch naar de prijs per inhoud

Wat ik daar mee bedoel? Laat je niet verleiden door iedere aanbieding die er is, want lang niet alle aanbiedingen zijn interessant. Het is in de supermarkt vaak makkelijk te zien wat je per inhoud, dus bijvoorbeeld per liter of kilo, betaalt. Dit vind je vaak terug op het prijskaartje. Kijk dus altijd goed naar de prijs per inhoud in plaats van de prijs per product en ga dan na of deze aanbieding voor jou echt een goede aanbieding is of niet.

2. Ga voorbereid op pad

Als jij ook weleens naar Extreme Couponing kijkt (zo niet, dan is het zeker een aanrader!) dan zie je dat ze altijd ontzettend goed voorbereid op pad gaan. Ze gaan samen met hun lijst op pad en laten niets aan het toeval over. En dat is dan ook mijn tweede tip voor jou. Ga goed voorbereid op pad en probeer zo min mogelijk impulsaankopen te doen. Ik zeg hier bewust zo min mogelijk omdat je soms in de supermarkt nog interessante acties voorbij ziet komen die niet in een folder of online staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan korting op producten die op de datum zijn. Daar kan je een hele fijne besparing op behalen. Ik kijk veelal bij de vleesschappen naar de kortingstickers i.v.m. de datums. Vlees is namelijk veelal een duurder product en als je daar 35% korting op krijgt vanwege de datum dan loopt die korting lekker op.

3. Check je bon

Heb je de korting waar je recht op had wel gekregen? Hoe vaak ik wel niet terug moet naar de servicedesk om geld terug te vragen… En ook hierbij geldt iedere euro is er één. Dus schroom niet en loop naar die servicedesk om daar waar jij recht op had ook echt te krijgen! 

Extreme couponing in Nederland; jouw inspiratie om te besparen

Het programma Extreme Couponing is voor mij dus een inspiratiebron geworden om te besparen. Helaas kunnen wij het in Nederland niet voor elkaar krijgen om gratis boodschappen te doen, maar het geeft je wel meer dan genoeg inspiratie om te besparen op je boodschappen.

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Extreme Couponing in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *