4 tips voor het overstappen van energieleverancier

Besparen op je energiekosten kan vaak heel gemakkelijk door jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier. Jaarlijks stap ik over van energieleverancier en bespaar ik zo zeker een paar honderd euro per jaar. Makkelijk verdiend toch? Dus waar wacht je nog op! Ik weet zeker dat jij ook kunt besparen op jouw energiekosten door over te stappen van energieleverancier. Daarom vandaag 4 tips om rekening mee te houden als je gaat overstappen van energieleverancier.

1. Overstappen loont

Geregeld hoor ik dat iemand overstappen teveel tijd vind kosten, maar overstappen loont echt! Bijna iedereen kan besparen op energiekosten door over te stappen. Een hele simpele manier om snel kosten te kunnen besparen en het is nog eens leuk ook. Leuk? Ja, leuk want vaak gaat het om wat grotere bedragen en niet om een paar tientjes!

2. Laat je niet verleiden door telefoonverkopers

De afgelopen weken word ik platgebeld door energieleveranciers die mij telefonisch een goed aanbod willen doen maar laat je daar niet door verleiden! Ik vind telefoonverkopers vaak heel pusherig en ze vinden dat zij jou echt het beste aanbod doen. En dat vind ik dus niet. Als ik zelf zoek vind ik vaak veel interessantere aanbiedingen! Dus neem echte de tijd om te vergelijken en de beste aanbieding te vinden en ga niet klakkeloos in op een telefonisch aanbod.

3. Voorkom opzegboetes

Boetes, ze zijn zo zonde. Check in je huidige contract voor elektriciteit en/of gas wanneer je zonder kosten kan overstappen. Als je wilt overstappen voordat je contract afloopt, zijn daar vaak kosten aan verbonden. Dus laat je niet verrassen! En wie weet kan je mogelijke nieuwe leverancier de boete overnemen.

4. Gebruik vergelijkingssites

Om het beste aanbod te vinden, kun je gebruikmaken van vergelijkingssites. Wat mij betreft een geweldige uitvinding want je kan op deze manier echt op zoek naar de beste aanbieding die bij jouw situatie past. Kijk goed naar jouw jaarverbruik en maak de juiste afwegingen. Ik zelf betaal liever altijd maandelijks iets meer en dat ik dat bedrag dan terug krijg dan dat ik aan het einde van het contract moet bij betalen.

In deze blog geef ik je 6 tips om op jouw energie te besparen in de herfst!

Deel dit artikel gerust op Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *