Waarom zijn diepvriesproducten goedkoper?

Ik ben voor jou op onderzoek uitgegaan om deze vraag te beantwoorden. Ik heb mijn vriezer goed vol liggen met allerlei diepvriesproducten. Allereest omdat diepvriesproducten goedkoper zijn maar ook omdat een lege vriezer ontzettend veel energie kost en dus een ‘geldlek’ is. Wat bedoel ik met een ‘geldlek’? Door een lege vriezer betaal jij meer aan energiekosten en dat zorgt ervoor dat jouw geld ongemerkt weglekt; ofwel een ‘geldlek’.

De reden waarom diepvriesproduten goedkoper zijn

Diepvriesproducten zijn goedkoper zijn om twee reden, namelijk;

  • Diepvriesproducten zijn niet direct te gebruiken;
    • De diepvriesproducten moeten natuurlijk eerst worden ontdooid voor gebruik.
  • Diepvriesproducten zijn minder aantrekkelijk dan groente/fruit die mooi uitgestald liggen op de groenteafdeling;
    • We zijn sneller geneigd om verse stuks groente en fruit te kopen omdat we de groente en fruitafdeling als eerste zien als we boodschappen gaan halen. Iedere supermarkt start met een mooie en verzorgde groente- en fruitafdeling. We worden dan gelijk getriggerd om mooie verse producten in onze winkelwagen te leggen en vaak pas aan het einde van je winkelronde kom je terecht bij het schap voor de diepvriesproducten.

Zijn diepvriesgroenten even gezond als verse groenten?

Diepvriesgroenten zijn altijd even gezond en soms zelfs gezonder dan verse groenten. Had je dat verwacht? Ik vond het een verassende uitkomst. Als je kijkt naar verse groenten, dan weet je eigenlijk niet hoe lang deze er al liggen en hoe lang ze onderweg zijn geweest vanaf de akker tot bij je thuis. Dat kan een lange weg zijn geweest. Daarnaast bewaren we de groente vaak ook nog eens enkele dagen in de koelkast en wordt het ook daardoor steeds minder vers.

Bij diepvries daarentegen worden de groenten onmiddellijk ingevroren vanaf het moment dat ze van het land komen. Dat is dus super vers! Verser kun je het eigenlijk niet krijgen. Daarnaast wordt er vaak gedacht dat ingevroren groenten minder voedingsstoffen bevatten dan verse groenten. En dat klopt niet. Integendeel zelfs, ingevroren groenten bevatten vaak nog meer voedingsstoffen door het vriesproces die zij doormaken. Dit vriesproces zorgt ervoor dat voedingsstoffen nauwelijks stuk gaan en de vitamines en mineralen behouden blijven.

Gebruik diepvriesproducten!

Diepvriesproducten zijn dus een hele goede keuze. Mijn budgettip is dan ook echt, maak gebruik van diepvriesproducten! Allereerst omdat de ze net zo gezond zijn als verse groenten. En ten tweede omdat diepvriesproducten een stuk goedkoper zijn. Lees wel altijd even goed de verpakking, maar als er niets extra’s aan toegevoegd is (zout, vet, suikers), is het een gezonde en goedkope alternatief voor datgene wat je anders vers wilde kopen.

Misschien zijn deze blogs ook interessant voor jou?

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Waarom zijn diepvriesproducen goedkoper?

2 reacties

  1. Ik volg je sinds gister en ben vandaag bij de vomar de vriezer ingedoken op zoek naar groente……. aardig wat mee genomen en de bovenste la van de vriezer hier thuis ligt vol groente, we gaan het uitproberen mijn zoon en ik.

    • Wat goed om te horen Petra! Bij ons ligt er ook altijd één la van ons vriezer vol met diepvriesgroente. Favoriet zijn hier de sperziebonen, spinazie, doperweten en broccoli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *