5 manieren om jouw financiële voornemens te laten slagen!

Het nieuwe jaar is alweer begonnen. En heb jij financiële voornemens gemaakt? De meeste mensen denken in de eerste weken van het nieuwe jaar na over hun goede voornemens voor het nieuwe jaar en daar zitten vaak ook financiële voornemens bij.

Wil je meer sparen, minder impulsaankopen doen, beleggen of werken met budgetten? Dan betekent dat dat jij jouw eerste financiële voornemens hebt gemaakt. Maar hoe kan je deze financiële voornemens nu laten slagen? Want zeg nou zelf, we willen niet dat we in april al niet meer weten wat onze financiële voornemens waren. Ik geef jou in deze blog 5 tips die jou helpen om jouw financiële voornemens te laten slagen!

1. Wees realistisch

Dit is de allerbelangrijkste tip die ik jou ga geven; wees realistisch! Ik zie vaak gebeuren dat er onrealistische financiële doelen worden gesteld, waardoor het doel niet haalbaar is en iemand heel snel wordt gedemotiveerd. En dat moet je dus voorkomen! Stel dus realistische doelen op. Ga bij je zelf na wat echt haalbaar is door bijvoorbeeld berekening te maken en je doelen in stukjes op te knippen. Meer weten over het opstellen van realistische doelen? Check dan snel deze blog.

2. Beloon jezelf

Het is belangrijk dat je het leuk houdt om aan jouw financiële voornemens te werken. En het belonen van jezelf mag je dan ook zeker niet vergeten. Knip je financiële voornemens in stukjes op en bij ieder stukje dat je hebt behaald is het tijd om jezelf te belonen. En dan heb ik het natuurlijk niet over dat je gelijk honderden euro’s gaat uitgeven 😉 Maar denk bijvoorbeeld aan jezelf trakteren op een taartje van de bakker, een lekkere lunch, je nagels laten doen etc. Laat de beloning iets zijn wat je niet al te vaak doet zodat het een motivatie blijft om echt aan de slag te blijven met je financiële voornemens.

3. Maak je financiële voornemens zichtbaar

Allereerst voor jezelf. Maak een poster van jouw financiële voornemens en hang deze op een plek waar je ze iedere dag ziet. Ikzelf heb een A-4 gemaakt en deze aan de binnenkant van mijn kledingkast gehangen. Hierdoor zie ze iedere dag en blijf ik getriggerd om hier echt aan te werken. Ten tweede is het belangrijk om je financiële voornemens met anderen te delen. Zo bespreek ik het altijd met mijn vriend maar mijn ouders sla ik ook niet over. Ik hou ze op de hoogte van de stand van zaken en als ik een tussendoel heb behaald, laat ik dit ook vol trots weten!

4. Werk met tussendoelen

Knip jouw grote doel op in kleinere tussendoelen want in één keer een geldbedrag sparen of iets anders werkt echt niet. Stel je wilt € 3.000 sparen in dit jaar. Dat betekent dat je tot eind december hebt om dit doel te behalen. Probeer dan iedere maand ongeveer € 300 te sparen. Dit is iets meer dan dat je eigenlijk wilt, maar het kan zijn dat er een maand is dat het je wellicht niet lukt om een paar honderd euro te sparen. Door iedere maand een iets hoger bedrag te sparen kan je hierop inspelen of kan het zo zijn dat dus in oktober al je doel behaalt hebt! Daarnaast stel je bijvoorbeeld voor jezelf op dat als je € 1.500 hebt gespaard, je lekker je nagels mag laten doen zodat je jezelf beloond (tip 2) en echt even stilstaat bij het behalen van je tussendoel.

5. Houd je resultaten bij!

En dat vind ik persoonlijk het leukste om te doen! Door je voortang bij te houden blijf je gemotiveerd en zie je de resultaten terwijl je bezig bent. Je ziet maandelijks progressie en daardoor blijft het leuk om aan je doelen te werken!

Met deze 5 tips laat jij jouw financiële voornemens slagen!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

5 tips om jouw financiële voornemens te laten slagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *