6 tips om meer te kunnen sparen

Laat ik als eerste zeggen dat je echt geen bakken met geld hoeft te verdienen om te kunnen sparen. Ik hoor namelijk vaak in mijn coaching praktijk dat iemand niet kan sparen omdat diegene niet genoeg verdiend. Nou dat is dus een stigma die ik bij deze gelijk de prullenbak in wil gooien want echt iedereen kan sparen, dus jij ook! In deze blog geef ik je 6 tips om te sparen; ongeacht hoe hoog je inkomen is.

1. Pay yourself first

Ehm wat? Ja, betaal jouzelf eerst! Het principe van de pay yourself first methode is eigenlijk heel simpel: betaal jezelf eerst. Dit betekent dat je de volgorde van je uitgaven gaat veranderen. Waar ik eerst mijn geld op deze volgorde uitgaf: vaste laten, rekeningen, leuke dingen/uitjes, sparen wordt dat door de pay yourself first methode omgedraaid. Dat betekent dat sparen naar voren schuift. Dus het wordt sparen, vaste lasten, rekeningen en leuke dingen/uitjes. Het voordeel hiervan is dat je spaarbedrag al op een andere rekening staat en het daar veiliger staat dan dat het op je betaalrekening staat.

2. Check je abonnementen

Ongemerkt hebben we vaak veel abonnementen waar we eigenlijk niet eens van wisten dat we die hadden. Dus check eens even al je abonnementen en bekijk of je ze ook daadwerkelijk nodig hebt. Stop je met een abonnement? Dan is dat geld die je kunt gebruiken om te sparen want al tijden heb je dat geld niet gemist!

3. Verkoop spullen

Eens in de zoveel tijd ga ik eens even langs al mijn spullenen en bekijk ik of ik het één en ander kan verkopen. Zo heb ik laatst een bakplaat te koop gezet op Marktplaats en heb ik daar 15 euro voor ontvangen. Die 15 euro gaat in mijn spaarpotje!

4. Werk met een maaltijdplanner

Wat mij ontzettend helpt om niet onnodig veel geld uit te geven is om te werken met een maaltijdplanner. Zo hoeven we ’s avonds niet na te denken over wat we gaan koken, want dat hebben we allang bedacht. Ook is het daardoor veel minder aantrekkelijk om eten te bestellen want je koelkast ligt vol en zeg nou zelf; uiteindelijk is thuis eten tocht echt het meest voordelig!

Ik heb trouwens een toffe maaltijdplanner voor je gemaakt die je hier gratis kunt downloaden!

5. Ga een spaarchallenge aan

Deze tip vind ik zelf echt ontzettend leuk. Zo leuk, dat ik zelf ook een spaarchallenge hebt gemaakt. Je download deze hier! Met deze gave jaarlijkse spaarchallenge kun jij jaarlijks € 1.300,00 sparen! Hoe? Spaar gedurende het hele jaar verschillende bedragen. Heb je een bedrag dat op de printable staat gespaard? Dan kruis je dat hokje af. Het doel is dat je gedurende het gehele jaar telkens hokjes afvinkt zodat jij in één jaar € 1.300,00 hebt gespaard!

6. Zeg vaarwel tegen alle onnodige behandelingen

En de laatste van de 6 tips om te sparen is stoppen met alle onnodige behandelingen. Dit is misschien niet de leukste tip, maar wel een tip waar je ontzettend veel geld mee kunt besparen en dus ervoor zorgt dat je lekker kunt sparen!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

6 tips om te sparen ongeacht je inkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *