Eindstand op mijn money goals van 2021

En dat was het dan alweer. Het jaar 2021 is voorbij gevlogen. We zitten in de laatste dagen van 2021 en dat betekent tijd om, samen met jou, even terug te kijken om mijn money goals.

Mijn money goals zorgen voor een focus op dat wat ik in 2021 wilde behalen. De money goals hangen in mijn kledingkast zodat ik iedere dag aan mijn money goals wordt herinnerd. En als er een money goal wordt behaald, dan vier ik dat met taart!!!

Mijn money goals voor 2021 zijn:

  • Mijn financiële buffer opbouwen naar minimaal €20.000,00
  • Investeren in een tweede ETF (Exchange Traded Fund)
  • Realiseren van een extra inkomsten bron (starten met Finanshe)
  • Opleiding Budgetcoach met goed resultaat afronden
  • Investeren in mijn eigen financiële kennis door het lezen van boeken, het volgen van cursussen etc.

Mijn financiële buffer opbouwen

Deze money goal is behaald! In mei heb ik de voor mij magische grens bereikt en is mijn buffer op een bedrag waarbij ik mij heel fijn voel. Met dit bedrag kan ik als het moet een jaar rondkomen. Daarnaast vind ik het een hele fijne gedachte om genoeg geld achter de hand te hebben mocht het nodig zijn. Alleen moest ik in juli helaas onverwacht een nieuwe auto aanschaffen. Hierdoor moest ik wat geld van mijn financiële buffer afhalen maar ik kan zeggen dat ik begin december weer de magische grens heb bereikt! Deze money goal heb ik dus eigenlijk 2 keer behaald dit jaar en ook natuurlijk twee keer gevierd met taart haha

Deze financiële buffer is voor mij een hele belangrijke buffer om mijn financiële rust te creëren. Hoe ik deze money goal heb bereikt? Door het pay yourself first principe! Ik ben begonnen met sparen aan het begin van de maand en niet aan het einde van de maand. Op deze manier werd het sparen eigenlijk een vaste uitgave waardoor ik maandelijks een lekker bedrag kon sparen. Meer lezen over de pay yourself first methode? Check dan deze blog!

Investeren in een tweede ETF (Exchange Traded Fund)

Deze money goal is behaald! Dit is een money goal die gaat over beleggen Ik beleg nu iets langer dan één jaar en ben de wereld van het beleggen aan het ontdekken. Ik beleg sinds half 2021 in twee ETF’s. Dit was begin dit jaar nog maar 1 ETF maar ik wilde graag meer spreiding. De tweede ETF heb ik dus ook gevonden en maandelijks beleg ik daar een vast bedrag in. Wat ik je daarnaast ook wil meegeven is dat je echt alleen kan beleggen met geld dat je kan missen. Dus altijd eerst je financiën op orde en een mooie buffer hebben voordat je je geld gaat investeren!

Realiseren van een extra inkomstenbron (starten met Finanshe)

En ook deze money goal is behaald! Eind 2020 hakte ik de knoop door en werd Finanshe een feit. Al jaren liep ik rond met het idee en wat ben ik ontzettend blij dat ik deze knoop heb doorgehakt! Een droom van mij is werkelijkheid geworden en ik begin steeds meer mijn plek te vinden als ondernemer. Ik kan mijn passie voor financiën delen met jou en ik word daar zo ontzettend enthousiast van!

Het grootste succes van dit jaar was het lanceren van de Time to Budget Academy. Ik heb al verschillende deelnemers gehad die ontzettend enthousiast zijn over deze online cursus. Ik ben echt zo trots als een pauw!

Opleiding Budgetcoach met goed resultaat afronden

Jaaaaaaa, dat is zeker gelukt! Sinds juni 2021 mag ik mijzelf gediplomeerd budgetcoach noemen. Ik vond het ontzettend belangrijk om eerst een gedegen opleiding tot Budgetcoach te volgen voordat ik mijzelf ‘Budgetcoach’ kon noemen. Ik zie namelijk dat veel mensen gewoon zichzelf de stempel coach geven en dat is iets wat ik absoluut niet wil. Ik wil mijn klanten optimaal kunnen begeleiden en coachen en dat kan ik nu absoluut!

Investeren in mijn eigen financiële kennis

Met deze money goal ben ik het hele jaar bezig en deze money goal zal ook voor 2022 op mijn lijstje staan. Ik heb ontzettend interessante boeken gelezen en cursussen gevolgd. Deze kennis pas ik toe in mijn coachingstrajecten en in de online cursus.

Ook jij kan investeren in jouw eigen financiële kennis door de online cursus Time to Budget Academy te volgen.

Conclusie: al mijn money goals zijn behaald!

Al mijn money goals voor 2021 zijn behaald en wat ben ik hier ontzettend trots op! Tijd om aan de slag te gaan met het opstellen voor mijn money goals voor 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *