Het huisdier(en)budget

Als je mij volgt op mijn sociale media dan zie je regelmatig mijn huisgenootje en workbuddy, Luca, voorbij komen. Luca is mijn kat die in maart één jaar is geworden. Luca is echt mijn maatje en ik kan geen leven meer zonder haar voorstellen. Al het gekrab aan mijn meubels, de slapeloze nachten (al heb ik daar gelukkig nu de oplossing voor), het slopen van mijn planten en het waterballet in mijn keuken (ja, mijn kat houdt van water en speelt er graag mee) is het allemaal waard als ze je vol liefde aankijkt, wetende dat ze iets doet wat niet mag, en dan even snel een knuffeltje komt halen.

Het huisdier(en)potje

Ik ben dus gek op mijn huisdier, maar ik ben mij er ook van bewust dat een huisdier geld kost en een onderdeel is van je vaste lasten. Afhankelijk van het soort dier dat je hebt (een hond kost nou eenmaal vaak meer dan een muis) en het aantal huisdieren dat je hebt. Het is dus ontzettend belangrijk om een ‘potje’ te hebben voor jouw huisdier(en). Een ‘potje’ waaruit jij maandelijks jouw huisdier(en) kun verzorgen en waar je op terug kunt vallen voor onvoorziene kosten (bijvoorbeeld de dierenarts). Dit ‘potje’ is eigenlijk ook een onderdeel van jouw financiële buffer. Klik hier om meer te lezen over jouw financiële buffer.

Het is belangrijk om het budget te bepalen dat jij maandelijks kwijt zou willen zijn aan jouw huisdier(en). En waarom zou? Omdat we ongemerkt vaak toch weer meer uitgeven aan onze maatjes dan dat we denken. Het internet staat vol met leuke speeltjes en die advertenties weten je altijd precies te vinden. Voor je het weet komt er weer een hele doos met speeltjes binnen terwijl onze maatjes er al genoeg hebben. En ja, daar heb ik mij ook schuldig aangemaakt… Al doende leert men 😉 Dus een maandelijks budget voor jouw huisdier(en) is echt een musthave!

Dierenverzekering

Met een maandelijks budget voor jouw huisdier(en) heb je een goede eerste stap gezet! Maar ik kan ook begrijpen dat je je afvraagt of je met jouw maandelijkse budget de buffer kunt opbouwen die wellicht nodig is voor een operatie bij de dierenarts. Ook hier is het natuurlijk weer afhankelijk van het soort dier dat je hebt en het aantal huisdieren dat je hebt. Wellicht is het dan eens goed om te kijken bij Dierenverzekeringen. Dierenverzekeringen heeft een uitgebreide verzekering voor alle honden en katten. Zij bieden met hun verzekering jouw huisdier(en) de beste zorg zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over hoge rekeningen. Maar kijk hierbij goed naar de voor- en nadelen. Ga er niet klakkeloos vanuit dat je een verzekering voor jouw geliefde huisdier(en) nodig hebt. Het is echt een afweging die je zelf dient te maken. Wil je snel jouw premie weten? Bereken jouw premie dan hier. Zo kun je zelf goed inschatten of jij dat bedrag maandelijks kwijt kan zijn aan een verzekering of niet.

Deel dit artikel gerust op Pinterest

Budgetteren. Een huisdier gaat ook gepaard met kosten. Het is dus ontzettend belangrijk om een 'potje' te hebben voor jouw huisdier(en).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *