Thuiswerken: de geld valkuilen

We moeten, helaas, weer zoveel mogelijk thuiswerken. Maar wat betekent dit voor jou? Kun jij als jij thuis werkt geld besparen? Of is thuiswerken een geldwolf voor jou en houd je minder grip op jouw financiën? Ikzelf merk dat ik geld kan besparen als ik thuiswerk maar er liggen ook veel verleidingen op de loer. Voor je het weet trap jij in een ‘geld’ valkuil! In deze blog laat ik je zien welke geld valkuilen er voor het thuiswerken zijn.

1. Let op je energieverbruik

In het thuiswerk valkuilen rijtje is dit de eerst die ik noem want het thuiswerken gaat ook gepaard met een iets hoger energieverbruik. We zitten in de maand december en dat betekent dat onze verwarming al weer hard voor ons staat te werken. We merken dat de dagen korter en kouder worden dus zetten we snel die verwarming omhoog om het lekker aangenaam warm te hebben. Maar voor het thuiswerken is dit een grote valkuil. Waarom? Op kantoor heb je het vaak heerlijk lekker warm en zie je niet de energierekening. Maar bij jou thuis merk je het heel snel aan jouw energierekening als jij je huis te warm stookt. Dus maak het thuiswerken lekker belachelijk door pantoffels aan te doen, een kleedje over je benen te leggen en een lekker dik vest aan te trekken. En dat kan ook prime voor een videocall; niemand die jouw pantoffels of kleed ziet hoor!

Dit jaar gebeurt er van alles omtrent onze energieleveranciers en zijn de energieprijzen torenhoog. Wil je daar meer over weten? Lees dan snel deze blog!

2. De grote valkuil; online shoppen

Online shoppen, wie houdt er niet van!? Maar online shoppen terwijl je op kantoor zit, dat doe je niet. Maar thuis? Dan is de drempel toch echt even een stuk kleiner. Je ziet een mailtje binnen komen op je privémail over een sale en voor je het weet heb je deze geopend en ben je je winkelmandje al aan het vol gooien. Online shoppen is dus een ontzettend grote valkuil dus wees je daar van bewust. Om minder snel in de verleiding te komen is het verstandig om meldingen van je privémail uit te zetten. Kan je sommige meldingen echt niet weerstaan? Blokkeer ze dan. En vergeet niet dat je aan het werk bent. Wees je zelf daar van bewust en trap niet in deze grote valkuil!

3. Geld uitgeven die je hebt bespaart

Thuiswerken betekent minder reiskosten. Dat betekent dat je maandelijks ziet dat er geld ‘overblijft’. Het is dan heel verleidelijk om dit geld uit te geven want hey, normaal zou je dit toch uitgeven? Nee, dat is dus niet de bedoeling. Houd jij geld over omdat je reiskosten zijn weggevallen? Ga daar dan mee sparen! Ga aan de slag met een concreet spaardoel en zorg ervoor dat je maandelijks een automatische incasso van dat bedrag naar je spaarrekening zet.

4. Iedere dag naar de supermarkt

Ja, daar heb ik mij in het begin ook schuldig aan gemaakt en daarom hoort deze ook zeker thuis in het rijtje van de valkuilen van het thuiswerken. Een hele dag opgesloten in huis zitten, daar zijn wij niet voor gemaakt. Maar dat betekent niet dat je iedere dag naar de supermarkt moet gaan. Iedere keer dat je naar de supermarkt gaat, geef je namelijk geld uit en waarschijnlijk meer dan je van plan was. Dit komt omdat je niet gericht op stap gaat om boodschappen te halen en hierdoor ben je sneller vatbaar voor de reclames in de supermarkten. In deze blog lees je meer over besparen in de supermarkt. Dus, ja ik begrijp dat je niet de hele dag binnen wilt zitten. Daarom loop ik iedere dag minimaal een half uur door het park bij mij om de hoek. Ik snuif de frisse buitenlucht op en laad mij weer op voor een middag thuiswerken. Dus blijf gewoon lekker eenmaal per week je boodschappen doen en laat je niet verleiden om iedere dag naar de supermarkt te gaan.

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *