Update op mijn money goals van 2021

Het eerste halfjaar van 2021 zit er alweer bijna op. Dat betekent dat het tijd is voor een update van mijn money goals! Mijn money goals zorgen voor een focus op dat wat ik in 2021 wil behalen. De money goals hangen in mijn kleidingkast zodat ik iedere dag aan mijn money goals wordt herinnerd. En als er een money goal wordt behaald, dan vier ik dat met taart!!!

Mijn money goals voor 2021 zijn:

  • Mijn financiële buffer opbouwen naar minimaal €20.000,00
  • Investeren in een tweede ETF (Exchange Traded Fund)
  • Realiseren van een extra inkomsten bron (starten met Finanshe)
  • Opleiding Budgetcoach met goed resultaat afronden
  • Investeren in mijn eigen financiële kennis door het lezen van boeken, het volgen van cursussen etc.

Mijn financiële buffer opbouwen

Deze money goal is behaald! In mei heb ik de voor mij magische grens bereikt en is mijn buffer op een bedrag waarbij ik mij heel fijn voel. Met dit bedrag kan ik als het moet een jaar rondkomen. Daarnaast vind ik het een hele fijne gedachte om genoeg geld achter de hand te hebben mocht het nodig zijn. Deze financiële buffer is voor mij een hele belangrijke buffer om mijn financiële rust te creëren. Hoe ik deze money goal heb bereikt? Door het pay yourself first principe! Ik ben begonnen met sparen aan het begin van de maand en niet aan het einde van de maand. Op deze manier werd het sparen eigenlijk een vaste uitgave waardoor ik maandelijks een lekker bedrag kon sparen. Meer lezen over de pay yourself first methode? Check dan deze blog!

Investeren in een tweede ETF (Exchange Traded Fund)

Deze money goal gaat over beleggen. Ik beleg nu één jaar en ben de wereld van het beleggen aan het ontdekken. Ik beleg in een ETF genaamd de Vanguard FTSE All-World maar een tweede ETF is er nog niet. Ik heb mij er de afgelopen weken wel in verdiept maar nog niet de juiste match gevonden met dat wat ik belangrijk vind. Wat ik je daarnaast ook wil meegeven is dat je echt alleen kan beleggen met geld dat je kan missen. Dus altijd eerst je financiën op orde en een mooie buffer hebben voordat je je geld gaat investeren!

Realiseren van een extra inkomstenbron (starten met Finanshe)

Nou daar ben ik nu heel hard mee bezig! Ik hoop in de maand juli mij nieuwe website online te kunnen zetten waarin ik pakketten ga aanbieden voor budgetcoaching. Een droom wordt werkelijkheid! Mijn passie voor financiën kunnen delen met jullie. Ik word er zo enthousiast van! Daarnaast ben ik ook bezig met het opzetten van een online cursus. Ik streef er naar om deze online cursus in augustus te kunnen lanceren zodat iedereen op een laagdrempelige manier aan de slag kan met je financiën.

Opleiding Budgetcoach met goed resultaat afronden

Jaaaaaaa, dat is zeker gelukt! Ik vond het ontzettend belangrijk om eerst een gedegen opleiding tot Budgetcoach te volgen voordat ik mijzelf ‘Budgetcoach’ kon noemen. Ik zie namelijk dat veel mensen gewoon zichzelf de stempel coach geven en dat is iets wat ik absoluut niet wil. Ik wil mijn klanten optimaal kunnen begeleiden en coachen en dat kan ik nu absoluut!

Investeren in mijn eigen financiële kennis

Dit is een money goal die het hele jaar zal blijven en waar ik het hele jaar mee bezig ben. Ik heb hele interessante boeken gelezen en deze kennis pas ik toe in mijn coachingstrajecten en in de online cursus.

Ook jij kan investeren in jouw eigen financiële kennis door de online cursus Time to Budget Academy te volgen.

Online cursus om meer grip te krijgen op jouw financiën

Stand van zaken

Twee money goals zijn behaald! Namelijk het opbouwen van mijn financiële buffer en het afronden van de opleiding Budgetcoach. Met de andere drie money goals ben ik druk bezig. Dus ik ben meer dan tevreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *