In 10 stappen meer financiële rust

Financiële rust. Wie wil dat nu niet? Met deze 10 stappen heb jij in no time meer financiële rust gecreëerd.

1. Gebruik geen creditcards

Creditcards zijn een boosdoener voor jouw financiële rust. Heb je toch een creditcard nodig? Neem dan een prepaid credicard.

2. Houd je inkomsten en uitgaven bij

Tijd voor het huishoudboekje! Houd je inkomsten en uitgaven bij en ik verzeker je dat je al snel meer financiële rust ervaart want jij weet precies waar alles naartoe gaat.

3. Werk met boodschappenlijstjes

Ga gericht boodschappen doen en maak een boodschappenlijstje. Hierdoor laat je je minder snel beïnvloeden in de supermarkt en kom je thuis met veel minder impulsaankopen. In deze blog geef ik je nog eens 5 simpele tips lezen om te besparen op jouw boodschappen.

4. Pas op met abonnementen

Laat je niet verleiden om abonnementen aan te schaffen. Soms ziet het er heel aantrekkelijk uit maar heb je het ook echt nodig? Kijk daarnaast ook of je wellicht een abonnement kan delen met iemand. Scheelt ook weer in kosten!

5. Heb een financiële buffer

Een financiële buffer is één van de belangrijkste dingen die voor financiële rust zorgt. Jouw financiële buffer zorgt ervoor dat je onvoorziene kosten kunt ontvangen.

6. Vermijd impulsaankopen

Denk goed na voor je iets koopt. Heb je het echt nodig? Een regel die je met jezelf kunt afspreken is dat je altijd 10 tellen stilstaat bij een uitgaven. Wil je na die 10 tellen deze aankoop nog steeds doen? Dan kan en mag dat en is het geen impulsaankoop meer wat je hebt er bij stil gestaan.

7. Geef minder uit dan je verdient

Dat klinkt natuurlijk veel makkelijker dan dat het is. Wees je bewust van je uitgaven en inkomsten en ga aan de slag om hier meer inzicht in te krijgen. Met de Time to Budget Academy krijg je op een laagdrempelige, leuke en makkelijke manier snel inzicht in jouw financiën!

8. Neem jouw loterijen eens onder de loep

Speel je mee met loterijen? Kijk dan daar eens kritisch naar en probeer het tot hooguit één loterij te beperken. Loterijen kosten vaak onbewust erg veel terwijl de kans op winst nihil is. Ik zeg dus niet dat je helemaal niet meer mee mag doen aan een loterij, maar probeer het te beperken tot één.

9. Ga bewust om met gas, water en licht

Wees je bewust van jouw uitgaven voor gas, water en licht en probeer dit bedrag eens naar beneden te krijgen. Lees hier nog meer bespaartips!

10. Stel realistische financiële doelen op

Houd je financiën leuk door realistische financiële doelen op stellen. Of dat nu om spaardoelen gaat of het bepalen van een budget. Als het niet te doen is, ben je geneigd om dan alle regels maar overboord te gooien en helemaal los te gaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus wees realistisch en hou jezelf te vriend!

Start vandaag nog met deze stappen om financiële rust te creëren.

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *