Jouw financiële voorbereidingen voor 2023

We zitten alweer in de laatste maanden van het jaar 2022. Dat betekent tijd voor jouw financiële voorbereiding voor 2023! Ik vind het ongelooflijk hoe snel de tijd is gegaan. Ondanks dat we weer een heel jaar in lastige omstandigheden zaten, vliegt de tijd toch echt voorbij. De maand december is de ideale maand om je voorbereidingen op jouw financiën voor 2023 te treffen. In deze blog leg ik jou uit hoe jij goed voorbereid het jaar 2023 in kunt gaan!

Wees je bewust van de veranderingen in 2023

De afgelopen maanden komt er bijna dagelijks in het nieuws dat de inflatie stijgt, dat de prijzen oplopen maar dat ons salaris hierin wat achter blijft. Het is dus ontzettend belangrijk dat jij stilstaat bij de veranderingen in 2023. In de blog ‘Dit moet je weten voor je financiën in 2023‘ neem ik je mee in wat je kunt verwachten qua jouw financiën en waar je op moet letten in 2023.

Stel jouw money goals op voor 2023

Money goals; I love them! Het opstellen van money goals is mijn ultieme financiële voorbereiding voor 2023. Money goals zijn financiële doelen die jij wilt behalen. Dit kan letterlijk van alles zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aflossen van schulden, het aanvullen van je spaarrekening, sparen voor een auto etc. In de blog ‘Aan de slag met jouw money goals‘ geef ik je tips om goede, concrete en vooral realistische money goals op te stellen.

Stel budgetten op

Een nieuw jaar, betekent nieuwe kansen! Tijd om echt aan de slag te gaan met het opstellen van realistische budgetten. De eerste stap die je hierin kan zetten is het opstellen van een boodschappenbudget. Ga van de afgelopen 3 maanden na hoeveel jij kwijt was aan jouw boodschappen. Die 3 maanden geven jouw een realistisch beeld van dat wat jij, zonder budget, uitgeeft aan jouw boodschappen. Stel je komt er achter dat dit gemiddeld 400 euro per maand is. Dan wil ik je uitdagen om de maand januari een boodschappenbudget te geven van 350 euro. Aan het einde van de maand januari bekijk je of je dit hebt gered en dan wil ik je nog een keer uitdagen om met 50 euro te minderen. Dus voor februari een boodschappen budget van 300 euro. Belangrijk is wel dat je echt realistisch bent. Ga na uit hoeveel personen je huishouden bestaat en leg jezelf niet op dat je in één maand al met honderden euro’s moet besparen.

Maak een moodboard voor 2023

Er is niets leukers dan om het jaar te starten met een moodboard. Ik vind het heerlijk om een moodboard te maken met dat wat ik graag zou willen bereiken in 2023. Ik ben al weken van te voren knipsels aan het verzamelen en vaak in de laatste week van december ga ik lekker aan de slag en laat ik mijn creativiteit de vrije loop. Door met een moodboard te werken houd je jouw doelstellingen helder en kun je, als het wat tegen zit, je moodboard erbij pakken zodat je weer helder krijgt wat en waarvoor je het doet.

Financiële voorbereiding voor 2023 met deze tips!

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Jouw financiële voorbereiding voor 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *