Zo start je het nieuwe jaar met een financiële voorsprong

Een nieuw jaar vol nieuwe doelen en kansen. Ook jij kan een nieuw jaar starten met een financiële voorsprong. Hoe? Dat leg ik je in deze blog uit.

De financiële voorsprong

Een financiële voorsprong kun je behalen door op voorhand al met je financiën bezig te zijn. Waarschijnlijk heb jij al financiële doelen opgesteld voor het nieuwe jaar. Nog niet? Lees dan snel deze blog over het opstellen van realistische doelen.

Door nu al te starten met een financiële voorsprong wordt het alleen maar leuker om aan de slag te gaan met jouw financiële doelen!

1. Start direct met het afbetalen van schulden

Heb je schulden? Dan ga je nu per direct starten met het afbetalen van schulden. En nee, dat hoeft echt niet gelijk al honderden euro’s te zijn maar iedere euro is er één. Heb je een flinke spaarrekening? Dan zou ik zeker kijken of je een groot bedrag op je schulden kan aflossen, maar zo niet dan is echt iedere euro er één. Door nu al gelijk te starten met het afbetalen van schulden ga jij binnen een korte tijd al wat resultaat zien. En doordat je resultaat ziet, blijft het leuk om met jouw financiële doelen aan de slag te gaan.

2. Koopzegels; het nieuwe sparen!

Koopzegels; tot voor kort had ik niet een supermarkt in de buurt waar ik dat kon inzetten maar sinds kort wel! Dus ik ben dit nieuwe jaar gestart met het sparen van koopzegels. De koopzegels leveren je namelijk meer rendement op dan alle spaarrekeningen die ik ken. Download daarom snel de app en start!

Ikzelf moest eventjes wennen aan het feit dat je bij de kassa meer afrekent voor de koopzegels. Echter wende het ook weer snel. De kosten voor de koopzegels passen zelfs nog in mijn boodschappenbuget!

3. Geef jezelf een realistisch budget

Budgetteren; de manier om grip te krijgen op je financiën. Maar waar start je nu precies met budgetteren? In deze blog staan de 4 stappen voor het opstellen van een realistisch budget.

Door te werken met een budget kun je dus meer grip krijgen op je financiën en kun je ook jouw financiële doelen daaraan vastkoppelen. Stel een financieel doel is om 100 euro per maand minder aan je boodschappen uit te geven. Dan kun je door realistisch te budgetteren gaan toewerken naar die besparing van 100 euro per maand op je boodschappen.

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Zo start jij het nieuwe jaar met een financiële voorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *