6 tips om ongemerkt te sparen

Sparen, iets wat we allemaal graag willen maar de ene maand gaat het vaak makkelijker dan de andere maand. In deze blog geef ik je 6 tips die het sparen makkelijker en leuker gaan maken!

1. Spaar koopzegels bij je supermarkt

Zegeltjes sparen? Is dat de eerste spaartip? Ja! Koopzegels sparen is een ideale manier om geld te sparen zonder dat je het door hebt. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Vomar Voordeelmarkt. Je krijgt hier met je koopzegels een hoge rente! Dit kan door middel van het voordeelprogramma ‘Klant-is-Koning’. Bij elke 10 cent die je besteed kun je spaarpunten van 1 cent kopen. Heb je bijvoorbeeld voor 100 euro boodschappen gedaan, dan mag je daar 1000 punten bij kopen. Er komen dan dus 1000 x 1 cent = 10 euro aan punten bij. Dat betekent dan dat je 110 euro afrekent waarvan er 10 euro op je ‘Klant-is-Koning’ kaart komt te staan. Vomar geeft jou op het gespaarde bedrag 6% rente. En dat is een hele mooie rente! Ikzelf gebruik dit spaarpotje voor leuke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een dagje weg, een etentje of wat extra geld voor een weekendje weg.

Lees ook eens: ‘Koopzegels: super slim sparen met hoge rente’ of ‘Koopzegels: bij welke supermarkt het meeste rendement?’

2. Automatisch sparen

Ga sparen zien als een bedrag die behoort van je vaste lasten. Op deze manier spaar je altijd aan het begin van de maand en niet aan het einde van de maand. Als je gaat sparen aan het einde van de maand met het bedrag dat dan over is, dan zal je veelal zien dat er niets te sparen valt. En het hoeven niet gelijk torenhoge bedragen te zijn he? Iedere euro is er één! Ga maar eens na wat je maandelijks zou kunnen sparen. Maak een automatische overboeking aan naar je spaarrekening. Succes gegarandeerd!

Lees ook eens: ‘Sparen met de Kakeibo methode’

3. Een kleingeld potje

Oké, ook ik ben iemand die bijna geen contant geld meer heeft; maar een kleingeldpotje kun je nog wel bij mij vinden! Als ik iets met contact geld koop; dan doe ik het wisselgeld dat ik heb gekregen in mijn kleingeld potje. Maak er een gewoonte van om je kleingeldvakje in je portemonnee te legen en voordat je er ergen in hebt heb je een leuk extraatje bij elkaar gespaard! Pas wel op dat je niet in dat potje loopt te graaien. Dus maak ook ééns in de zoveel tijd het bedrag over naar je spaarrekening!

4. Meevallers zijn voor je spaarrekening!

Heb je een leuke financiële meevaller? Bijvoorbeeld omdat je geld van de belasting terugkrijgt? Zet dit dan gelijk op je spaarrekening. Als het ongemerkt op je lopende rekening blijft staan zal het geld veel sneller op zijn dan dat je het echt ziet als geld om jouw spaardoel te behalen.

5. Ga een spaarchallenge met jezelf aan

Ik ben gek op spaarchallenges. Dit is voor mij een vorm die sparen leuk maakt! En ik vind dat sparen voor iedereen leuk moet zijn. Daarom heb ik een gratis spaarchallenge voor jou. Met deze gave jaarlijkse spaarchallenge kun jij jaarlijks € 1.300,00 sparen!

Hoe? Spaar gedurende het hele jaar verschillende bedragen. Heb je een bedrag dat op de printable staat gespaard? Dan kruis je dat hokje af. Het doel is dat je gedurende het gehele jaar telkens hokjes afvinkt zodat jij in één jaar € 1.300,00 hebt gespaard!

Download de spaarchallenge hier!

6. Rond je banksaldo af

Dit is een echt mindset ding; want je gaat afronden naar beneden. Naar beneden? Ja, naar beneden! Check af en toe het saldo van je lopende rekening. Staat er bijvoorbeeld €125,35 op? Rond dat bedrag af naar beneden en maak het verschil, in dit geval bijvoorbeeld €5,35 over naar je spaarrekening. En doe dit dus af en toe hè, ga niet iedere dag naar je lopende rekening kijken want dat werkt averechts 😉 Maar andersom kun je niet natuurlijk ook doen. Check het saldo van je spaarrekening en rond naar boven af.

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

6 tips om te sparen zonder dat je het door hebt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *