6 zomer bespaartips

Eindelijk is de zomer begonnen; mijn favoriete seizoen van het jaar. Ik hou ontzettend van het zonnetje, zwoele zomeravonden, barbecueën met vrienden en familie, het strand en ga zo maar door. Ik ben een echte zonliefhebber! Maar wist je dat de zomer ook een ideaal seizoen is waarin je kan besparen? Vandaag geef ik je 6 bespaartips voor deze zomer.

1. Dag wasdroger, door je was lekker buiten in de wind

De zomer zorgt voor heerlijk weer om jouw was buiten te drogen. Dus laat die droger maar even lekker uit staan en geniet van de heerlijke geur in de was die je buiten hangt te drogen!

2. Pak de fiets!

Met het heerlijke zomerse weer kun jij veel makkelijker je auto laten staan en lekker de fiets pakken. Ja, dat doe ik ook. En zelfs ga ik vaak lekker wandelend ergens naartoe. Die frisse lucht en lekker buiten zijn doet mij altijd zo goed!

3. Laat de verwarming uit

Mijn huis ligt pal op het zuiden en het kan bij mij zo 27 graden worden in huis. Aangezien het een nieuwbouw appartement is, blijft de warmte ook altijd hangen in mijn huis. Dat betekent dat bij mij de verwarming al heel snel uit gaat. Meestal kan ik zo rond april al mijn verwarming uitzetten (laag zetten) zodat de verwarming niet onnodig aangaat.

4. Boodschappen? Ga voor seizoensproducten!

De zomer is mijn favoriete fruitseizoen en daarom is dit één van mijn favoriete bespaartips. Heerlijk genieten van een koude meloen of lekkere perziken en nectarines. Het fruit is bij mij niet aan te slepen. Maar ga wel echt voor seizoensproducten want door te kiezen voor de producten die groeien in de zomer, ben je absoluut goedkoper uit!

5. Dure uitjes? Ga lekker naar het strand of het park

Vaak hoor ik dat de zomer juist een hele dure maand is vanwege allerlei dure uitjes; maar zijn die uitjes allemaal nodig? Ik geniet namelijk ook net zo goed van een heerlijke dag aan het strand of in het park. Ik maak een heerlijke picknick mand samen en zorg dat we aan niets te kort komen. Lekker samen genieten van de omgeving, spelletjes spelen, boek lezen en genieten van al het lekkers in de picknickmand!

6. Dagje weg? Ga voor korting!

Korting op een dagje uit; wie houdt er niet van? Ik ben echt gek op een dagje uit, maar de kosten kunnen hoog oplopen. Ik kan je in ieder geval aangeven dat je zelden meer de volle prijs voor een entreekaartje hoeft te betalen. Doe je dat nog wel dan weet je dat jij daar vanaf nu op kan gaan besparen! Snuffel dan even het internet af voor goede acties zodat je niet de volle prijs hoeft te betalen. In de blog ‘Zo kun jij korting scoren op een dagje uit’ laat ik je zien hoe jij nooit meer de volle prijs voor een dagje weg hoeft te betalen!

Misschien zijn deze blogs ook interessant voor jou?

Pin dit artikel op jouw bord met deze pin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *